Sådan tester du for en dårlig router på Internettet

Der findes mange routere mellem din computer og de websteder, du besøger online. Hvis en af ​​disse routere har et problem, kan din adgang til websteder være langsom, svækket eller ikke-eksisterende. Windows "Tracert" -kommandoen giver dig mulighed for at kontrollere hver router på ruten mellem din computer og et givet websted. Brug denne kommando til at kontrollere, om der er en dårlig router på Internettet, når du har problemer med at nå et websted.

Tryk på Windows-logoet og "R" -tasterne samtidigt. Skriv "Kommando" i feltet, og tryk på "Enter" for at starte kommandoprompten.

Skriv "tracert www.example.com" og tryk på "Enter". (Erstat "www.example.com" for navnet på det websted, du har svært ved at nå.) Din computer sender en "ping" til hver router eller server langs stien mellem din computer og destinationswebstedet. Hvis routeren modtager ping, svarer den, og Windows registrerer den forløbne tid i millisekunder.

Undersøg resultaterne af kommandoen "Tracert" for at bestemme den mulige årsag til problemet. Hvis processen er afsluttet, og der modtages et svar fra destinationswebstedet, men du ikke kan se siden i en webbrowser, kan din computer have et problem. Men hvis kommandoen ikke modtager svar, intermitterende svar eller ekstremt høje ping-tider fra en bestemt adresse, kan routeren på den adresse muligvis have et problem.

Gå til Arin Whois Database Search, hvis du er i stand til at surfe på Internettet. Indtast adressen på routeren, der viste et muligt problem i Tracert-resultaterne. Hvis adressen ikke blev vist i Tracert, skal du indtaste den adresse, der er vist før den. Klik på "Send forespørgsel" for at bestemme ejeren af ​​den router. Hvis ejeren er din internetudbyder (ISP), skal du ringe til din ISP's supporttelefonnummer og give dem adressen på den defekte router for yderligere undersøgelse. Hvis adressen ikke tilhører din internetudbyder, kan det være nødvendigt at vente på, at problemet er løst af ejeren af ​​den defekte router.