Sådan bruges dit bærbare kamera

Elementer, du har brug for

  • Videoredigeringssoftware (valgfrit)

  • Videochat-software (valgfrit)

Moderne bærbare computere leveres ofte med indbyggede kameraer til online videoopkald og andre videooptagelser. Den nøjagtige metode til aktivering og betjening af kameraet varierer efter computer og kameraproducent, men du kan starte med at finde den passende kamerasoftware gennem søgefunktionen på din Windows-baserede computer.

Adgang til kameraet

Klik på "Start" for at åbne Start-menuen og klik inde i søgefeltet nær bunden af ​​menuen.

Skriv "webcam", men tryk ikke på "Enter". Se på de foreslåede matches, der vises over søgefeltet. Hvis intet som "Webcam-applikation" vises, skal du udskifte "webcam" med "webkamera" eller "kamera".

Vælg det kameraprogram, der vises i søgeresultaterne. Dette starter kamerasoftwaren og tænder muligvis automatisk kameraet.

Juster din bærbare computer, indtil kameraet opfanger det billede, du vil tage, f.eks. Dit ansigt eller et bestemt område i rummet. Du vil se billedet på en forhåndsvisningskærm på din bærbare computer, ligesom du ville se på et digitalt kamera. De fleste bærbare kameraer forsøger automatisk at fokusere på ansigter inden for kamerarammen. Hvis denne funktion ikke er aktiveret på dit kamera, kan det fokusere på det objekt, der er tættest på midten af ​​dets rækkevidde, eller det kan fokusere på et område med stærkt lys eller farve.

Juster kameraets indstillinger, indtil billedet på din skærm vises, som du ønsker. Indstillingsknappen kan være mærket "Indstillinger", har et skruenøgleikon eller et ikon, der ligner en række glidekontakter. Indstillingen kan omfatte fokus såvel som farvekontrast, lysstyrke og skarphed. Juster disse ved at skubbe markørerne på din skærm til højre eller venstre for at øge eller formindske hver indstilling. Følg instruktionerne på skærmen for at gemme dine indstillinger.

Optagelse af video

Vælg et stærkt oplyst område til din videooptagelse. Hvis du optager et nærbillede af dit ansigt, såsom en videoblog, skal du skinne lys over dit ansigt bag den bærbare computer, så det vinkler ned mod dig for at fremhæve dine funktioner. For større videooptagelse i rummet, f.eks. Optagelse af et hjemmeskit eller fange dine børn ved leg, skal du prøve at få diffust generel belysning uden at have lysarmatur inde i videoområdet, da dette vil medføre fokusproblemer.

Sæt den bærbare computer på et stabilt skrivebord eller en platform, og juster den, indtil du ser det område, hvor du vil optage video, i preview-skærmen. Hvis det er muligt, skal du se preview-skærmen, mens du løber gennem de bevægelser, du vil optage. Dette giver dig mulighed for at se, om det billede, du tager, er det, du havde tænkt dig. Hvis ikke, skal du justere den bærbare computers position eller belysningen og prøve igen.

Optag video ved at klikke på optageknappen, enten en rød prik eller et filmkameraikon på de fleste software. Stop optagelsen ved at klikke på knappen igen. Denne video gemmes i en fil på din computer, normalt i standardmappen "Videoer". Hvis det ikke gemmes der, skal du kontrollere mapperne "Billeder" og "Dokumenter" eller en hvilken som helst mappe, der er mærket med samme navn som dit kameraprogram.

Start enhver filmredigeringssoftware, der er installeret på din computer, såsom Windows Live Movie Maker. Vælg muligheden for at importere eller åbne en eksisterende video fra menuen øverst på skærmen, og søg derefter til den fil, du har optaget i "Videoer" eller en anden mappe.

Føj filen til din filmredigeringssoftwares aktuelle projekt ved at følge instruktionerne på skærmen eller oplysningerne i programmets "Hjælp" -fil, og rediger derefter din film efter ønske.

Videochat

Luk alle applikationer, der bruger kameraet, og slut din computer til en højhastighedsinternetforbindelse, såsom DSL, kabel eller Wi-Fi.

Start enhver Windows-kompatibel videochat-software, såsom Skype, Windows Live Messenger eller AIM video messenger chats. Softwaren tænder for dit kamera og giver dig mulighed for videochat med kontakter, der bruger den samme eller kompatible software til videochat. Du vil se en forhåndsvisningskærm, der ligner din kameraprograms skærm, så du kan justere dine indstillinger og det billedområde, du fanger, på samme måde som du gjorde i din oprindelige opsætning.

Følg softwarens instruktioner på skærmen for at tilføje kontakter og foretage videoopkald. Klik på knappen "Hjælp", hvis metoden til dette ikke er indlysende. "Hjælp" -knappen er ofte et lille spørgsmålstegn inde i en blå cirkel. Hvis du ikke har installeret videochat-software, kan du downloade og installere kompatibel software hurtigt og nemt via en hurtig internetforbindelse.

Tips

Tilføj dit kameras softwareikon til dit skrivebord for nem adgang. Højreklik på applikationen i stedet for at klikke for at åbne den, og vælg derefter "Send til" og "Desktop" i de viste menuer.

Gå helt ud af dit kameraprogram for privatlivets fred, når dit kamera ikke er i brug. For at gøre dette skal du højreklikke på programikonet i proceslinjen og vælge "Luk" eller "Afslut".