Hvordan man ved, om en mobiltelefon har en god antenne

Når du køber en mobiltelefon, er det vigtigt at vide, om telefonen har en god antenne. En dårlig antenne kan føre til frustration på grund af dårlig modtagelse og mistede opkald. Mobiltelefonholdere giver dig et returvindue på 15 til 30 dage til at teste telefonen ud, så udnyt denne tidsperiode for at sikre, at telefonen passer til dit område. Den bedste måde er at sammenligne signalstyrken med en anden telefon i samme operatørs tjeneste.

Trin 1

Kontroller signalbjælkerne på mobiltelefonens skærm. Mobiltelefoner har fire til seks barer. Jo flere bjælker, der vises på skærmen, jo bedre er signalet. Ingen søjler betyder ingen modtagelse.

Trin 2

Sammenlign antallet af søjler på telefonen med antallet af søjler på en anden mobiltelefon fra den samme operatør, helst den samme model. Hvis den ene telefon ikke har nogen søjler, og den anden har fuld søjler, har den uden søjler en dårlig antenne. Mobilselskaber har tårne ​​forskellige steder. Hvis du sammenligner signaler fra telefoner på to separate transportører, kan en operatørs tårn være længere væk.

Trin 3

Test telefonens modtagelse i områder, hvor du ofte bruger den. Prøv at foretage opkald indendørs og udendørs, og observer, hvor mange barer telefonen har og lydsignalets kvalitet.

Trin 4

Tænd og sluk for telefonen ved at slukke den og tænde den igen. Nogle gange overføres modtagelsen ikke til det nærmeste tårn, hvis du rejser. Hvis din telefon går fra lavt til intet signal til fuldt signal efter at have tændt det igen, kan dette være problemet.

Opdater telefonens foretrukne roamingliste. CDMA-telefoner har en liste over bærere og tårne ​​i telefonen, der fortæller telefonen, hvilke tårne ​​den kan bruge under roaming. Når du er i dit dækningsområde for hjemmet, kan du opdatere denne liste ved at ringe * 228 og vælge muligheden for at opdatere telefonens roamingfunktioner.