Hvad er Rtv-tætningsmiddel?

Siliconer er polymerer af silicium, der også inkluderer kulstof, brint og undertiden andre grundstoffer. Rumtemperatur vulkanisering (RTV) fugemasse er lavet af siliciumpolymerer, der bliver tværbundet i en reaktion, der finder sted ved stuetemperatur.

Vulkanisering

Naturlige gummier er klæbrige og deformeres let under varme forhold. Vulkanisering gør gummi mere stabil eller "hærder" dem ved at indføre svovlkrydsbindinger mellem tilstødende polymerkæder. Vulkanisering finder normalt sted ved høje tryk og temperaturer.

Funktioner

I modsætning til vulkanisering af gummi finder vulkaniseringsprocessen i et RTV-tætningsmiddel sted ved stuetemperatur. Tilstedeværelsen af ​​vand udløser en kondensationsreaktion, der danner tværbindinger mellem tilstødende polydimethylsiloxankæder; disse kæder dannet af silicium og oxygenatomer med to methylgrupper bundet til hvert silicium.

Effekter

RTV fugemasse opbevares i lufttætte klemrør. Når RTV-tætningsmidlet presses ud af røret på en overflade, kommer materialet i kontakt med fugt i luften, hvilket udløser reaktionen, der får det til at hærde og hærde. RTV-tætningsmiddel er nyttigt til en række anvendelser, herunder tætning af pakninger i biler og både og motorreparation.