Ryd Font Caches & Font Databaser i Mac OS X for at løse usædvanlige skrifttypeproblemer

I nogle usædvanlige og ganske vist sjældne situationer kan skrifttyper i OS X og forskellige Mac-apps vise sig fejlagtigt, eller det kan ikke vise sig. Typisk sker dette efter at en skrifttype er blevet ændret eller en skrifttype er installeret uden for standard ~ / Bibliotek / Fonts-mappen, men det kan også ske i det blå i nogle situationer. Selvom nogle skriftlige problemer kan løses ved at reparere tilladelser, kan mere uklare problemer kræve, at du dumper font caches og genopbygge dem.


Dette er ikke noget, du skal gøre tilfældigt, da der ikke er nogen grund til at udføre denne opgave, medmindre du har meget specifikke skrifttypeproblemer vedrørende cacher, fejl eller specifikke displayfejl, hvor glyfer vises i stedet for skrifttyper.

Sådan slettes fontdatabaser og fontcaches i OS X

Fra terminalen skal du indtaste følgende kommandostreng og trykke på retur. Dette bruger sudo, som kræver, at en administratoradgangskode skal udføres, som normalt med en kommandolinjepost, vil du have kommandoen vist på en enkelt linje:

sudo atsutil databases -remove

Dette fjerner alle fontdatabaser og cacher fra OS X-systemet og brugerne. Ifølge den manuelle side af atsutil udfører flag-feltet følgende:

vil fjerne fontd System eller User databaser sammen med enhver cache
filer. Fjernelse af databaser kan forårsage tab af registreringsstatus for skrifttyper:
skrifttyper aktiveret uden for standard skrifttyper mapper, skrifttype ansigter dis-
abled og font biblioteker. Nye databaser regenereres fra skrifttyper
installerede standard skrifttypebiblioteker efter at brugeren logger ud,
genstarter, eller fontd-serveren genstartes.

Afslutning af fejlfinding i skrifttyper med tilladelser og genstart

Når atsutil er færdig med at køre, vil du sikkert også gerne reparere tilladelser i OS X fra Terminal også ved at bruge kommandoen disktuil (da du allerede er i Terminal).

sudo diskutil repairPermissions /

Reparation af diskrettigheder kan tage lidt tid, så vær forberedt på at vente op til flere timer afhængigt af størrelse og hastighed på dit drev og hvor mange filer du har på Mac'en.

Når begge ovennævnte processer er færdige, skal du gå videre og genstarte Mac som normalt, og dine skrifttyper skal nu fungere og vise sig fint uden yderligere problemer.

Hvis du undrer dig over, er dette billede et eksempel på, hvordan et sådant skrifttype-displayproblem kan se ud:

Selvfølgelig, hvis hver skrifttype på din Mac viser sådan, kan det være en udfordring at gøre meget af noget, som en boks med en hoved A i den som [A] [A] [A], og i så fald skal du måske boot i OS X sikker tilstand, eller endda i single user mode ved at holde Command + S under opstart for at køre ovenstående kommandoer.

Lad os vide i kommentarerne, hvis dette virker for dig, eller hvis du har en anden løsning til specifikke skrifttypeproblemer på Mac.