Ulemperne ved et computertastatur

Det plejede at være, at den eneste måde at indtaste data på en computer på var via stansningssystemet, hvor computeren læste data fra en række udstansede huller i et stykke tyndt pap. Indførelsen af ​​det elektroniske tastatur i midten af ​​1970'erne muliggjorde mere effektiv og bekvem databehandling. Selvom det moderne tastatur har ændret den måde, vi interagerer med en computer på, har det stadig nogle ulemper.

Brug

De fleste mennesker ved, hvordan et computertastatur ser ud, men har måske ikke færdighederne til at bruge det til sit fulde potentiale. Uanset om det er at lære den korrekte håndpositionering eller at vide, hvordan man laver en udskrivningsskærm, er der en lang række tastaturfunktioner, der er et mysterium for den afslappede keyboarder. At lære at bruge tastaturet tager tid, forståelse og øvelse. Manglende forståelse af nogle funktioner kan medføre utilsigtede konsekvenser.

Design

Det velkendte QWERTY-layout opstod i 1870'erne og har været standard lige siden. Målet bag designet var ikke at forbedre effektiviteten, men at bremse maskinskrivere, der fastkørte de mekaniske skrivemaskiner, når de skrev for hurtigt. På trods af flere forsøg på at omorganisere layoutet, ligesom Dvorak og XPeRT-versionerne, er det besværlige design indgroet i den moderne computerkultur og forbliver normen i det tidlige 21. århundrede.

Renhed

I en undersøgelse ledet af den britiske mikrobiolog James Francis, blev det afsløret, at nogle tastaturer er endnu snavsere end toiletsæder. På grund af direkte hånd-til-nøglekontakt kan et tastatur samle en række bakterier og bakterier, herunder staph og E. coli, og videregive dem til alle, der bruger det. Ikke overraskende synes dårlig håndvaskhygiejne og forekomsten af ​​at spise måltider på skrivebordssiden at være de vigtigste synder for tastaturforurening.

Størrelse

Med en størrelse på ca. 18 tommer og 8 tommer dybde optager det typiske tastatur værdifuld skrivebordsplads. Da det skal placeres foran og i midten, ligger tastaturet i det optimale område til brugerdokumenter og værktøjer. Den brede afstand mellem bogstavtasterne får også brugerens hånd- og armposition til at være bredere, hvilket kræver mere albuerum til at fungere.

Komfort

Selv med nye fremskridt inden for ergonomisk design lider mange tastaturbrugere stadig af typebetingede lidelser såsom karpaltunnelsyndrom. Ifølge National Institutes of Health er det sandsynligvis den mest almindelige årsag til karpaltunnel at skrive på et computertastatur. Hyppig tastning kan også forårsage andre stressrelaterede skader såsom tennisalbue og rygsmerter på grund af den holdning og gentagne bevægelser, der kræves for at bruge et tastatur.