Sådan konverteres et 2D-foto til et 3D-billede

Elementer, du har brug for

  • 2D til 3D konverteringssoftware

  • Computer

  • Kildebillede

  • 3D-briller

Ideelt set kræver konvertering af et foto i 3D to separate billeder behandlet sammen for at give tredimensionel dybde. Disse stereofoto er "næsten identiske" venstre og højre fotos, der optages samtidigt med kameraer, der er i kort afstand fra hinanden. Dette svarer til, hvordan de to menneskelige øjne fungerer. Hvis du kun har et foto, og du vil have dette konverteret til 3D, er det også muligt at gøre det ved at bruge en anvendelig 2D til 3D-konverteringssoftware.

Download og installer et 3D-konverteringsprogram, der også kan producere stereobilleder fra et enkelt foto. Sørg for at vælge et program, der er kompatibelt med dit operativsystem. De fleste programmer har versioner til både Mac og pc.

Åbn dit foto i dit konverteringsprogram. I de fleste programmer kan du specificere outputformatet og dybdeeffekterne, du vil bruge til dit foto. Hvis du er en almindelig bruger, der ikke ønsker at gå for teknisk i processen, kan du blot følge standardindstillingerne eller gå videre til programmets automatiske version for at producere det krævede sæt stereobilleder.

Klik på "Konverter", "Udfør", "OK" eller en hvilken som helst anden lignende knap, der henviser til genereringen af ​​stereobillederne. Det nøjagtige knapnavn afhænger af det program, der bruges til processen.

Kontroller de stereobilleder, der vises i dit "Stereovindue", og vælg derefter det 3D-system, du vil bruge til at fremstille en tredimensionel version af dine stereobilleder. De fleste programmer tilbyder det enklere 3D-system kaldet anaglyph 3D-systemet. I modsætning til de høje omkostninger og de mere tekniske krav til andre systemer gør anaglyph 3D det muligt let at oprette og se et gør-det-selv-3D-foto. De nødvendige rød-cyan 3D-briller er også meget tilgængelige og overkommelige, uanset om du laver dem alene eller køber dem i en onlinebutik, videobutik eller vintagebutik.

Vent til behandlingen af ​​3D-billedet er færdig. Det endelige billede vises på skærmen, og du kan se det ved hjælp af et par anaglyph 3D-briller.

Tips

Nogle af de populære 3D-konverteringsprogrammer beregnet til den almindelige bruger inkluderer StereoPhoto Maker, 3D Combine, 3D-Plus, T3D og VirtualDub. Disse programmer kan have deres egne forskellige arbejdsgrænseflader, men de har lignende arbejdsgange om, hvordan man bruger stereobilleder til at producere billeder med tredimensionel dybde.

Afhængigt af det anvendte program kan du muligvis også foretage manuel tilpasning af billedet ved hjælp af et dybdekort og andre billedredigeringsteknikker, der kan hjælpe med at gøre dit originale fotos stereobilleder mere nøjagtige, når de behandles som et 3D-foto. Dette kræver dog dybere viden om 3D og billedredigering. For en automatisk version producerer programmet let stereobillederne ved at korrigere de grundlæggende oplysninger, der kommer fra det originale foto.

Som et populært, praktisk og tilgængeligt 3D-system er anaglyph 3D den eneste type 3D-system, der gør det muligt for alle at være i stand til at vise eller afspille et 3D-foto eller en video på en iPod eller endda på Internettet og derefter have nogen med et par anaglyph 3D-briller for at se det i 3D-format.