iPhone 5 kamera virker ikke? En lyspress kan reparere det

Mit iPhone 5 kamera stoppede helt for nylig, og syntes at forblive den måde trods tvungen nulstiller, dræber kameraprogrammer og alle andre traditionelle fejlfindingstrik i bogen. Hvad mener jeg ved at stoppe med at arbejde? Jeg mener kamera appen belastninger, men kameraet søgeren viser slet ikke noget bare en sort skærm, og andre apps, der ville få fat i iPhone-kameraet, undlader også at fungere helt. Instagram kaster en "Fejl: Fejl Lancering af kameraet. Prøv igen. "Advarsel, mens de fleste andre apps bare viser en blank skærm.


Da kameraet ikke syntes at reagere på softwarebaseret indgriben som at afslutte apps og genstarte, begyndte jeg at mistanke om et fysisk hardwareproblem med iPhone, måske med den faktiske forbindelse af selve kameraets hardware. Det er her ting bliver interessante; iPhone 5-kamerahardwaren på denne enhed er lidt løs og kan faktisk være fysisk deprimeret lidt ved at anvende lidt let tryk imod det ... bestemt ikke normal opførsel af et korrekt fungerende stykke hardware, og ikke hvad du vil have dit kamera til at gøre. Men gæt hvad? Hvis du trykker på det fysiske hardware-kamera, har kamera-appen faktisk funktionalitet, samt alle de andre kameraapps i iOS. Nysgerrig.

Billederne nedenfor viser, hvordan den fysiske bagkamerahardware ligner på en iPhone 5 med et kamera, som ikke virker. Ved visuel inspektion ser det ud til at være normalt nok, der er ingen indikation af løs hardware eller noget problem overhovedet:

Men ved at anvende et meget let tryk mod det bageste kamera, sænker den faktiske kamerahardware ind i iPhone 5-kabinettet, som vist her (for at gentage det åbenlyse, er dette ikke normal kameraadfærd, og det skal ikke ske):

Det er ganske vist svært at se i billeder, men disse billeder før og efter viser den lille ændring, hvis du ser forsigtigt ud. Og endnu vigtigere fungerer kameraet nu igen, efter at det blev trykt let ... hmm.

Hvorfor virker dette? Måske genopretter det en lidt off-forbindelse, hvem ved, men dette er et smukt ulovligt fejlfindingstryk, og hvis du har dette problem, skal du tage din iPhone til professionelle reparationer. Hvis du gør det selv, kan det være risikabelt, afhængigt af hvad der foregår bag det løse kamera, så du skal beslutte, om det er sikkert på din iPhone, du kan nemt gøre tingene værre. Hvis du vil prøve det selv, er det svært at overemphasize at let tryk er alt, hvad der kræves, når du anvender en let tryk mod kameraet. For meget pres kunne nemt bryde noget og gøre tingene værre, så gør det ikke. For de nysgerrige go-getters derude, her er de grundlæggende skridt til at tage det, der fungerede for mig:

  1. Afslut fra enhver app, der kan få adgang til iPhone-kameraet - ting som kamera, Instagram, Facebook, Snapchat, Afterlight osv.
  2. Vend iPhone over og påfør meget let tryk på den fysiske kamerahardware ved hjælp af en finger, det kan muligvis trykke lidt ind på dette problem med løst kamera
  3. Prøv nu at bruge kameraprogrammet som normalt (fra adgang til låseskærm eller tredjepartsapp er fint), det skal fungere fint nu og tage billeder som sædvanlig

Så fungerer et funktionsfrit kamera, fungerer ingen kameraapplikationer, og taber fysisk kamerahardware på iPhone? Det tyder tydeligt på et hardwareproblem, og uanset om det påvirker mange iPhone 5-brugere, er det ikke helt klart.

Jeg undrer mig over, om jeg var alene i dette kamerafejl, og hvis det er usædvanligt at have et lidt løst hardwarestykke, opdagede jeg, at andre brugere på det officielle Apple Discussion Forums har det samme problem og opdaget den nøjagtige samme løsning, der fysisk pressede mod kameraet for at få det til at fungere igen (nogle brugere rapporterer at klemme kameraet fra begge sider - for og bag - arbejdet for dem). Årsagen til dette er dog ukendt. Måske er en bestemt produktionskørsel af iPhone 5'erne sårbare over for at have kameraet jiggle løs over tid (jeg har ejet min siden den blev frigivet), eller måske bliver kameraet tabt på grund af brugerproblemer som at droppe iPhone eller tunge engangsbrug, dette er ikke kendt, men det er helt sikkert en interessant bemærkning, at en hel del brugere oplever det samme. Så hvis din iPhone 5-kamera ser ud til at stoppe med at arbejde helt ud af det blå, stort set en total fejl i kameraet og alle apps, der forsøger at få adgang til hardwaren, og du tror det er død, prøv dette underlige pressetryk ud, så enten dræb alle kameraprogrammer eller genstart telefonen og prøv at bruge kameraappen igen ... hvis det virker, er du sandsynligvis påvirket af det samme problem, uanset årsagen.

Hvis du har dette løse kamera problem, eller bare et fejlagtigt iPhone kamera generelt, bør du forsøge at få telefonen til at se på Apples officielle supportkanaler. Det betyder enten at tage det i en Apple Store og lade et Genius se på det, eller hvis du på en eller anden måde har råd til at gå uden din iPhone (og kamera) i en uge eller så, kan du endda sende det til reparation og / eller diagnose . Så længe iPhone stadig er under garanti, bør de reparere det gratis, og Apple gør undertiden undtagelser for uden garantireparationer, især hvis de mener, at problemet ikke er årsag til misbrug eller misbrug.

Hvis du selv har stødt på dette problem, og hvis det underlige pressetryk løst det, eller du tog det til reparationer, chime i kommentarerne med din egen erfaring, ville vi gerne høre fra dig!