iOS 9 GM & IOS 9.1 Beta 1 Udgivet, iOS 9 Offentlig download den 16. september

Apple har frigivet GM-bygningen i iOS 9 sammen med den første beta af iOS 9.1. GM står for Golden Master og repræsenterer den endelige bygning i en beta-software produktionscyklus, der matcher den endelige version, der er blevet udgivet til offentligheden som en download den 16. september.

iOS 9 GM kommer som build 13A340, mens iOS 9.1 beta 1 kommer som build 13B5110e, begge er tilgængelige nu som IPSW downloads via iOS Developer Center for kompatibel iPhone, iPad og iPod touch hardware. Derudover kan offentlige beta-testere få iOS 9.1 beta 1 til OTA direkte på deres enheder.

Downloadning af iOS 9 GM-frø

Brugere, der kører tidligere versioner af iOS 9-udviklerbetas, kan også vælge at opdatere til iOS 9 GM via softwareopdateringsmekanismen på deres enhed. Formentlig bliver iOS 9 GM-bygningen også frigivet som en OTA-download for brugere, der deltager i iOS 9 Public Beta-programmet.

  • Download iOS 9 IPSW her, eller via "Indstillinger" -appen

Ja, iOS 9 GM-bygningen passer til den endelige version af iOS 9, der er tilgængelig nu. IPSW for hver enhed og version findes her, og på udviklercentret.

Downloadning af iOS 9.1 Beta 1

iPhone, iPad og iPod touch-brugere, der er optaget til at deltage i iOS Public Beta, kan også installere iOS 9.1 beta 1 lige nu via softwareopdateringsmekanismen på deres enheder via appen Indstillinger.

Dette giver brugerne mulighed for at springe over iOS 9 GM og gå direkte til iOS 9.1 beta, hvis de er interesserede.

  • Du kan få iOS 9.1 beta 1 på https://developer.apple.com/ios/download/

iOS 9.1 indeholder nye emoji tegn (som en langfinger) og sandsynligvis andre funktioner, forbedringer og fejlrettelser rettet mod forskellige enheder. Nogle brugere rapporterer, at iOS 9.1 kører bedre på deres hardware end eksisterende iOS 9 GM-build, hvilket indikerer, at det kan give nogle ydeevnefordele, selvom det er klogt at tage anekdotiske præstationsnotater med et saltkorn.

For udviklere, der er interesserede i at installere iOS 9.1 beta 1, skal de opdatere ved hjælp af IPSW for tiden. Efterfølgende iOS 9.1 betas vil sandsynligvis være tilgængelige via over-the-air downloads.

Det er uklart, hvilke ændringer der er inkluderet i iOS 9.1, men bortset fra funktionsforbedringer og fejlrettelser kan det også omfatte funktioner og elementer, der er rettet mod iPad Pro, som skal udgives senere på året.

Offentlig udgivelsesdato for iOS 9 er 16. september

Som nævnt vil iOS 9 final være tilgængelig for alle andre brugere den 16. september som en gratis download til iPhone, iPad og iPod touch. Derudover vil WatchOS 2.0 være tilgængelig for Apple Watch-brugere samme dag.

IOS 9.1 har ikke en kendt offentlig udgivelsesdato, men da den første beta er blevet udgivet, vil den sandsynligvis gå gennem flere revisioner, før den er tilgængelig for generelle brugere.

Apple har også udgivet OS X El Capitan GM som en download til Mac-brugere, der tester beta-udgivelsen på stationære og bærbare computere.