Sådan Mod PC-spil

I modsætning til de fleste af deres konsolmodstykker gør mange pc-spil det muligt for spillere at oprette indhold for at ændre og udvide spillet. Disse ændringer, ofte kaldet mods, kan ændre et vilkårligt antal aspekter af spillet som lydeffekter, modeller i spillet og skind og andre elementer. De kan også tilføje helt nye historier, verdener eller steder at udforske. Førstegangs modders kan have en hård vej foran sig; ikke alle spil modificeres let eller intuitivt.

Undersøg dit spil

Den første ting du skal gøre er at undersøge det spil, du planlægger at modificere. Der er intet system, der ændrer alt; alle spil ændres forskelligt. Nogle nyere spil leveres med officielle modifikationsværktøjer eller tilbyder dem til download, så samfundet lettere kan begynde at producere indhold. Nogle spil, med eller uden et sæt, kræver kompetencer i et specifikt programmeringssprog for korrekt kodning af ændringerne. Sørg for, at dit første modprojekt ikke er noget, du ikke kan håndtere, og lær alt, hvad du har brug for at vide for at se det korrekt igennem.

Planlægning af dit mod

Du må ikke blunder ind i dit første mod-halvskod. Få en plan sammen, inden du kommer i gang: Find ud af, hvad du ændrer eller tilføjer, og hvad du har brug for for at lave det. Selv små mods kræver en solid plan for at blive udført godt, og at få dine ressourcer sammen, før du begynder at rode med spilkode eller modsæt, kan gøre hele processen glattere. Vær dog grundig i din planlægning; overvej alt hvad du muligvis har brug for til modet, fra skind, modeller og lydeffekter til specifikke scripts, kodesegmenter eller motortilpasninger, der kan være nødvendige.

Brug af modværktøjer

Modifikationssæt og andre hjælpeprogrammer er almindelige blandt mod-samfundet, både officielt og uofficielt. Disse værktøjer er designet til at forenkle modding for nybegyndere eller gøre det mere effektivt for veteraner, hvilket gør det muligt for samfundet at udgive nyt indhold hurtigere. Officielle modsæt som "G.E.C.K" af "Fallout 3" eller konstruktionssættet fra "Skyrim" er lavet af spillets udvikler og frigivet med det formål at fremme samfundets kreativitet. Uofficielle modsæt oprettes af samfundet for at gøre modding lettere og hurtigere, især til spil, der ikke er mod-mod-venlige. Ikke alle spil kan bruge eller have sæt, men det kan betyde, at det er den eneste måde at ændre dem på at ændre spillets kodning direkte.

Kom godt i gang

Start i det små til dit første modding-projekt. Bliv dine fødder våde med en simpel opgave som at genudskille en eksisterende karakter eller ændre nogle af spillets lydeffekter, og bygg dig derefter op til større ændringer som at tilføje nye tegn, genstande eller andre aktiver. Spil som "Minecraft", som har fokus på spilleroprettede aktiver og ændringer, er et godt sted at komme i gang med at lære det grundlæggende i spilmodding.