Sådan repareres en DVD-optager

Tilslutning af en DVD-optager til dit fjernsyn eller hjemmeunderholdningscenter kan være en virkelig bekvemmelighed, men når denne optager holder op med at arbejde, er det vigtigt at få problemet løst hurtigt. En række ting kan forårsage problemer med DVD-optagere, så den bedste strategi er at arbejde igennem hver af de mulige årsager en ad gangen. Ved at arbejde igennem de mulige årsager på en systematisk måde, vil du være bedre i stand til at bestemme kilden til problemet.

Trin 1

Find bypass-hullet på din optager, hvis udløserknappen ikke fungerer. Bypasshullet vil normalt være tæt på udskubningsknappen, men du har muligvis brug for en lommelygte for at finde den. Indsæt en papirclips i bypasshullet, indtil bakken skubbes ud.

Trin 2

Se i bunden af ​​DVD'en for ridser eller snavs. Hvis DVD'en skal rengøres, skal du sprøjte en lille smule vand på den og tørre den af ​​med en blød, ren klud, start ved hullet og arbejde udad. Indsæt en anden DVD, og ​​test for at se, om DVD'en kan læses.

Trin 3

Indsæt en linserenser-DVD i optageren, og lad rengøringsprocessen afslutte. Prøv derefter at læse og / eller skrive en DVD igen. Det kan tage flere rengøringer at gendanne laseren i DVD-optageren til funktionsdygtig stand.

Trin 4

Træk DVD-optageren ud, og afbryd den fra tv'et. Lad optageren sidde i et par minutter, tænd den derefter igen og tilslut den igen. At foretage en hård nulstilling af enheden kan ofte løse problemer.

Sørg for, at bakken på DVD-optageren glider glat. Hvis bakken ikke fungerer korrekt, vil laseren ikke være i stand til at stille op til DVD'en til læsning eller skrivning. Se, når bakken glider ind og ud, og sørg for, at den glider glat. Hvis bakken ser ud til at skifte til den ene side, skal du kontrollere, om der er forhindringer, der kan få bakken til at ske.