Gå hurtigt til moderselskabet i Mac OS X

Begravet i en rede af mapper i Finder af OS X? Du kan hurtigt få adgang til overordnet katalog over ethvert emne eller bibliotek ved at trykke Command + ↑ (det er Command + Up Arrow for at være helt klart) når som helst i et Mac OS X Finder-vindue.

Denne tastetryk vil straks hoppe Finder for at gå et niveau op til den mappe, der indeholder den aktuelle fil eller mappe, der almindeligvis hedder forældremarkedet, men som Mac OS X refererer til som "Tilslutningsmappe". Uanset hvad du vil kalde det, er det dog altid mappen over den aktuelle mappe, og den er altid tilgængelig via tastetrykket:

Command + Up Arrow hopper til moderselskabet

Det er også muligt at få adgang til overordnet mappe (eller omsluttende mappe) gennem "Go" -menuen i Finder, der er demonstreret i skærmbilledet. Den ledsagende tastaturgenvej er den samme som vist i Go-rullemenuen:

Terminal brugere kan tænke på dette som grundlæggende Mac GUI svarende til at skrive "cd .." på kommandolinjen, noget der burde være kendt for dem af os, der bruger meget tid på kommandolinjen eller kommer fra unix verden.

Dette er en yderst nyttig tastaturgenvej til Mac-brugere, der kan lide at navigere rundt med tastaturet, hvilket kan være meget hurtigere end at bruge musen til nogle. Kombiner dette med nogle andre Finder navigationsgenveje, og du vil springe rundt i filsystemet i Mac OS X hurtigere end nogensinde før.