Sådan oprettes sanguddrag

Elementer, du har brug for

  • Musikredigeringssoftware

  • Computer

Et sanguddrag er en forkortet del af en sang, der typisk inkluderer et vers og et kor. Der er flere praktiske anvendelser til sanguddrag. Du kan sætte dem i mixbånd af dine yndlingssange, bruge dem som backing-tracks til dine hjemmefilm eller inkludere dem i en demo-hjul for at promovere dit band. Du kan bruge din foretrukne lydproduktionssoftware til at redigere en fuld sang i et uddrag. Hvis du ikke har lydproduktionssoftware, fungerer open source lydredigerere som Audacity fint til dette formål.

Åbn din foretrukne lydproduktionssoftware, såsom Logic eller Cubase. Dobbeltklik på skrivebordsikonet, eller vælg programmet i menuen "Start", hvis du bruger en pc eller "Programmer" -mappen, hvis du bruger en Mac. Hvis du endnu ikke har nogen produktionssoftware, skal du gå til Audacity.sourceforge.net/downloads og klikke på downloadlinket ved siden af ​​dit operativsystems logo, f.eks. "Windows". Når du bliver bedt om det, skal du klikke på “Installer” for at konfigurere Audacity-programmet på din computer.

Importer sangfilen. Klik på "File", vælg "Import", og søg efter den sangfil, som du vil fremstille et uddrag til. Klik på filen for at importere den til programmet.

Åbn prøveeditoren. Eksempeleditoren repræsenterer lyden i en bølgeform. Høje dele er betegnet med høje toppe, stille dele er betegnet med lavere eller næsten flade toppe. For at åbne prøveeditoren i Logic skal du klikke på fanen "Sample Editor" nederst på skærmen. Dobbeltklik på lydfilen i Cubase, som den vises i grænsefladen for at åbne den som en bølgeform. I Audacity åbner alle filer automatisk som bølgeformer.

Afspil sangen. Sæt den på pause, når den når den del, hvorfra du vil oprette kodestykket. Klik på "Vis" og vælg "Zoom ind."

Vælg "saks" -værktøjet i værktøjsmenuen. Saksværktøjet giver dig mulighed for at opdele lyden i flere sektioner ved at klikke på bølgeformen. Klik på værktøjet let til venstre for det sted, hvor du ønsker, at uddraget skal starte. Hit play og sæt det på pause igen på det sted, hvor du vil have uddraget færdig. Klik på sakseværktøjet en smule til højre for det sted, hvor du ønsker, at uddraget skal slutte.

Slet den lyd, der vises før og efter sektionen for uddrag for kun at efterlade uddraget.

Opret en fade ind. Hvis du bruger Logic eller Cubase, skal du vælge "Automation". Hvis du bruger Audacity, skal du vælge "Fade in." Begge applikationer fungerer på samme måde. En vandret linje vises i prøveeditoren, der illustrerer lydstyrken. Klik på linjen på det punkt, hvor du ønsker, at fade skal nå fuld lydstyrke. Klik på venstre ende af linjen. Dette skaber en automatiseringskurve. Træk linjen til bunden af ​​vinduet. Automatiseringsværktøjet skaber en gradvis hældning mellem det støjsvage punkt og det højeste punkt. Under afspilning skaber dette en gradvis forøgelse af lydstyrken, ellers kaldes en fade in. Opret en fade out i slutningen ved hjælp af samme metode.

Tips

Når du er færdig, skal du gemme uddraget som en MP3-fil. Disse er mindre end standard lydfiler såsom "wav" -filer og er lettere at sende via e-mail.