Få en ny IP-adresse på iPhone eller iPad ved at genoprette DHCP-leasing

Hvis du har brug for at få en ny IP-adresse fra en router, som enhver iPhone, iPad, iPod touch eller en anden iOS-enhed er forbundet til, kan du enten angive en manuel IP-adresse eller, hvad der sandsynligvis er mere relevant for de fleste, ønsker at forny DHCP-lejekontrakten direkte fra Wi-Fi-routeren selv.

Fornyelse af lejekontrakten på denne måde bør afhjælpe eventuelle potentielle konflikter med andre enheder på netværket, og det udfylder også alt fra undernetmaske, router, DNS-indstillinger, ud over den nye IP.

Lad os gå igennem, hvordan du kan forny DHCP-leasing fra en tilsluttet Wi-Fi-router i IOS:

Sådan fornyer du DHCP-leasing på iOS for at få en ny IP-adresse

Dette henter en ny IP-adresse fra DHCP-router og udfylder også anden DHCP-info:

  1. Åbn appen "Indstillinger" og vælg "Wi-Fi"
  2. Find det trådløse netværk, som enheden er tilsluttet til, og tryk på (i) blå info-knappen - ikke navnet på routeren
  3. På fanen DHCP (standard) skal du rulle ned for at afsløre "Renew Lease" og trykke på den, bekræfte for at forny lejekontrakten, når du bliver spurgt
  4. Alle netværksfelter vil rydde ud og gå blank i et øjeblik, og derefter genopfylde en ny IP-adresse og den anden standard DHCP-netværksinformation
  5. Luk ud af Indstillinger

Dette er det samme i alle versioner af IOS, selv om det måske ser lidt anderledes ud i tidligere versioner versus de nyeste iOS udgivelser:

Fornyelse af DHCP er stadig det samme som effekten:

Personer har typisk brug for nye IP-adresser til at omgå netværkskonflikter med andre enheder på samme netværk, selvom de fleste moderne wi-fi-routere er meget bedre til at uddele IP'er og teoretisk aldrig bør tildele samme adresse til flere enheder. Ikke desto mindre sker det fra tid til anden, selv med de nyeste hardware og nyeste routere, især hvis der er meget aktivitet på et netværk. For dem, der gentagne gange støder på konflikterne, kan man sandsynligvis gerne tjekke den aktuelle IP, før man tager en vild gætte dog, hvis man tildeler en manuel adresse højere i IP-området end det, der typisk tildeles.

Fornyelse af en DHCP-leasing er også standardprotokol til fejlfinding af mange netværksforbindelsesproblemer med routere og endda bredbåndsudbydere, men vær ikke overrasket, hvis du er på teknisk supportlinje med et stort kabel- eller DSL-udbyder og det eneste de ved, hvordan man kan fejlfinding er en Windows-enhed. Heldigvis er DHCP ekstremt nem at administrere i iOS, og efter at du har gjort dette, skal det nemt være nemt at huske.

Som det samme gælder denne samme proces for alle iOS-enheder, herunder også iPad og iPod touch, selvom skærmbillederne er fra en iPhone.

(Bemærk: Dette er ikke det samme som at få en ny WAN IP-adresse til en mobilenhed)