Konverter tekst til talet lyd i Mac OS X på den nemme måde

Hvis du har en lang mængde tekst til at læse eller gennemgå, at du ikke har tid til rent faktisk at læse, er et andet alternativ at konvertere den pågældende tekst til et lydspor. Det er lidt som at lave en lydbog ud af en hvilken som helst tekstblok, og det kan være så lang eller så kort som du har brug for at være. Det lyder naturligvis kompliceret at konvertere tekst til lydfiler, men det er slet ikke, Mac OS X gør det meget enkelt. Om nogle få øjeblikke har du en frisk MP3 lydfil fra originaldokumentet, tilføjet til iTunes, som du derefter kan synkronisere med en iPhone, iPad eller iPod touch. Lyder fantastisk rigtigt? Det er her, hvordan man bruger det i alle versioner af OS X.

Sådan konverteres tekst til en talet lydfil i Mac OS X

Funktionen Tekst til talet lyd er som standard aktiveret i moderne versioner af Mac OS X, herunder 10, 7 Lion, 10, 8 Mountain Lion, 10, 9 Mavericks, El Capitan og Yosemite. Derfor, for at bruge det i OS X, er alt du behøver at gøre, at:

  1. Vælg en gruppe tekst, du vil omdanne til en talet lydfil
  2. Højreklik på tekstblokken og vælg "Add to iTunes as Spoken Track"

Det er det, Mac tager sig af resten. Sådan ser det sådan ud:

Lydsporet åbner derefter i iTunes, giver det en lytning, det lyder godt.

Dette vil også optage i standardstemmen, men med de utallige realistiske nye stemmer, der er tilgængelige siden Lion, er denne funktion endnu mere nyttig, fordi du ved at ændre systemets stemme også kan ændre den optagne stemme, der bruges til audiotrack.

Ældre versioner af OS X kan også udføre dette på en af ​​to måder. Jeg viste dig, hvordan du konverterer tekst til talede lydfiler via kommandolinjen, men nogle mennesker løb i problemer med den metode. Det viser sig, at jeg er helt over-engineered hvordan man gør dette, fordi der er en meget nemmere måde at konvertere tekst til lyd, der er garanteret at arbejde for alle, du skal bare aktivere det først i OS X 10.6, lad os komme til det næste :

Aktivér "Tilføj til iTunes som et talt spor" i Tjenester i Mac OS X 10.6.8 eller lavere

Dette er sådan en nyttig funktion Jeg er overrasket over, at det ikke er aktiveret som standard i 10.6 (det er i Lion, læs videre for det). Sådan aktiverer du tekst til lydkonvertering før 10, 7:

  • Start systemindstillinger
  • Klik på "Tastatur" panelet
  • Klik igen på "Tastaturgenveje" og vælg "Services" i menuen til venstre
  • Rul ned, indtil du ser valgmuligheden "Tekst", klik på afkrydsningsfeltet ud for "Tilføj til iTunes som et talet spor"

Nu skal du bare lukke Systemindstillinger og muligheden for at konvertere tekstfiler og tekstblokke til talet lyd er aktiveret.

For at få adgang til funktionen skal du højreklikke på en hvilken som helst tekstblok og vælge "Add to iTunes as Spoken Track" i pop op-menuen . Derefter ser du Tjenesteudbyderen kører væk i din menulinje og på ingen tid bliver filen automatisk indlæst i iTunes som et talet lydspor.

Det screenshot kommer via MacGasm.

Dette følger den samme konvention som kommandolinjemetoden, fordi standardstemmen er uanset hvad du indstiller din Macs tekst-til-tale-stemmeindstilling til, du kan altid ændre det i dialogboksen Indstillinger for tale.