Hvor lang tid har min Mac været på?

Hvis du nogensinde undrer dig over, hvor længe din Mac er blevet tændt og kører for, kan du opdage, hvor længe computeren har været på siden sidste boot med to forskellige metoder til rådighed i OS X.

Lad os lære lidt mere om at opdage, hvor længe en Mac er blevet slået til, og også teoretisk i det mindste, hvor længe du kan lade en Mac være tændt for.

Find, hvor lang tid en Mac er blevet tændt med med System Information i OS X

Den nemmeste måde at se, hvor lang tid det har været siden din Mac var sidst slukket eller startet, er at bruge System Profiler.

  1. Fra hvor som helst i OS X, tryk Kommando + mellemrum og skriv "System Information" efterfulgt af Retur-tasten for at starte den app (nogle tidligere versioner af OS X kalder denne "System Profiler")
  2. Vælg "Software" fra side menuen listen
  3. Find "Tid siden boot" for at se, hvor lang tid det har været siden Mac'en er tændt

En kommandolinjemetode er også mulig. Du skal blot starte Terminal og skrive følgende kommando i kommandolinjen for at finde ud af, hvor længe computeren har været på:

uptime

Denne kommando vil rapportere om systemets oppetid, hvilket fortæller dig, hvor længe din Mac er tændt for, eller hvor længe det har været siden en genstart er opstået. Du vil se noget som følgende rapporterede tilbage:

10:17 up 10 days, 11:02, 4 users, load averages: 0.34 0.29 0.24

Som du kan se, er denne Mac blevet tændt og kørt i 10 dage og 11 timer og 2 minutter.

Alle Mac'er vil rapportere forskellige data her selvfølgelig, fordi nogle mennesker slukker deres Mac'er om natten, og nogle mennesker gør det ikke (jeg gør aldrig).

Du kan lære mere om oppetid og få starthistorik her, fokuseret på kommandolinjemetoden, den gælder for alle versioner af OS X og alle Mac-hardware.

Hvor lang tid kan en Mac blive slået til?

Teoretisk set kunne du lade en Mac være tændt hele tiden, og lade den tændes for evigt. Ja, det vil bruge magt, og ja det skal du tage i betragtning. For mig afbryder jeg aldrig min Mac, medmindre jeg skal rejse og ikke bruge Mac i mange dage, ellers laver jeg bare det tændt og aldrig slukker det. Sikker på, jeg genstarter for at installere software og hvad ikke, men det handler om det. Jeg sætter det i seng, hvis jeg tager det et eller andet sted, eller vil slukke det uden en nedlukning. Jeg slukker i det væsentlige aldrig min Mac, og jeg har aldrig haft et problem med det.

Så hvor lang tid kan du virkelig lade en Mac tændes for da? Det er svært at sige, hvis du bare lader en Mac sidde og ikke gøre noget i årevis, kan nogle hardwarekomponenter i sidste ende mislykkes, men det kan tage meget lang tid at ske. Faktisk opnår mange Mac-servere rutinemæssigt meget høje oppetider i over et år at blive tændt uden genstart eller nedbrud, her er en, der er over 400 dage for eksempel, og en anden over 160 dage - ganske imponerende, ikke? Det er det, du får med stabil software på god hardware, det er endnu en skønhed af Mac.