Hvad er årsagerne til feedback på en fasttelefon?

Feedback på en fastnet kan komme i form af statiske, uforklarlige lyde eller krydstale. Defekt udvendige eller indvendige ledninger er nogle af hovedårsagerne til denne type lyde. Forstyrrelser fra andre elektroniske enheder samt dårligt vejr bidrager til statisk telefonlinje. I nogle tilfælde er det telefonudstyr, der bruges, defekt eller skal oplades.

Udenfor ledningsføring

Skader på telefonledningerne, der vedligeholdes af telefonselskabet, kan forårsage støj og statiske problemer på fasttelefoner. Ledninger, der er telefonselskabets ansvar, begynder normalt ved en netværksgrænsefladeenhed (NID) eller afgrænsning tæt på ydersiden af ​​en bygning. Ledningerne løber fra NID og kan være under jorden eller hængt i luften fra telefonstænger. Ekstreme vejrforhold kan beskadige denne ledning. Der kan også opstå skader på grund af normalt slid, rutinemæssige inspektioner eller fra eksterne arbejdere, der ved en fejltagelse kommer i kontakt med ledningerne.

Indvendige ledninger

Der er nogle tilfælde, hvor feedback på fasttelefoner er forårsaget af defekt kabelføring. Den indvendige ledning er typisk ejeren eller beboeren i den bygning, hvor der udføres service. Denne ledning løber fra kundesektionen i NID og ind i bygningen. Beskadigede telefonstik og telefonledninger er en af ​​de største synder af støj og statisk på telefonlinjer. Skaden kan opstå inden for ledningerne, stik eller begge dele.

Interferens

Brug af flere enheder på en telefonlinje kan resultere i feedback på en fasttelefon. For eksempel kan brug af en splittelsesenhed til at forbinde både et modem og telefonsæt til et telefonstik lejlighedsvis resultere i statiske eller ubehagelige lyde. Da begge enheder er afhængige af elektriske strømme til at fungere, kan de opleve krydsinterferens. En af måderne til at teste for interferens med flere enheder er at afbryde alle enheder, der bruger telefonstikket, undtagen telefonen.

Udstyr

Lejlighedsvis vil defekt telefonudstyr resultere i statisk eller uforklarlig feedback. Trådløse telefonsæt, der er afhængige af batteriopladning, er et godt eksempel. Hvis batteriet ikke er fuldt opladet eller er ved at løbe tør for strøm, kan det forårsage en stor mængde statisk og endda dårlig stemmekvalitet. At lade håndsættet oplades helt løser normalt problemet. Hvis støj og statisk vedvarer, kan telefonudstyret have en defekt del. Tilslutning af en anden telefonenhed til telefonstikket afslører, om der er et problem med udstyret.