Hvordan blokerer jeg en IP-adresse i et hjemmenetværk?

Du kan blokere en IP-adresse fra en enkelt computer meget let ved at konfigurere computerens Hosts-fil. Blokering af en IP-adresse i et hjemmenetværk, hvor der er flere computere, der har adgang til Internettet, kræver forskellige taktikker. I et hjemmenetværk har alle computere på dette netværk adgang til Internettet via et centralt punkt: routeren. At blokere en IP-adresse på tværs af hele netværket indebærer konfiguration af din router. De fleste routere har en firewall, der let administreres. Desværre er der intet standardsæt med instruktioner til konfiguration af firewallindstillingerne på grund af det store udvalg af routerproducenter. Men med en lille indsats kan du gennemse de tilgængelige indstillinger i din router og kigge efter firewallen.

Trin 1

Åbn din webbrowser. Indtast 192.168.0.1 for at få adgang til din routers administrative side. Hvis IP-adressen ikke fungerer, skal du indtaste 192.168.0.0, 192.168.1.1 eller 192.168.1.2.

Trin 2

Indtast dit admin-brugernavn og din adgangskode, når du bliver bedt om det.

Trin 3

Søg efter konfigurationssiden "Firewall" eller "Bloker websteder". Nogle gange vises disse indstillinger muligvis under "Indholdsfiltrering", "Forældrefiltrering" eller "Sikkerhed". Klik på linket til konfigurationssiden.

Trin 4

Indtast domænenavnets IP-adresse i den form, hvor der står "skriv nøgleord eller domæne her." Klik på "Tilføj".

Trin 5

Klik på "Gem" eller "Anvend" nederst på konfigurationssiden.

Genstart din router for at aktivere de nye indstillinger.