Sådan finder du et IMDB-nummer

IMDB står for "Internet Movie Database" og er den største samling af information vedrørende film, tv-udsendelser, skuespillere og produktionsbesætning på Internettet. Webstedet indeholder teknisk information om film og tv-shows samt ratings, diskussionsforum og trivia. Databasen er populær på grund af den omfattende karakter, idet obskure, indie- eller kultfilm også er tilgængelige for at blive søgt og registreret. Man kan henvise til film ved hjælp af deres IMDB-nummer, som tak for IMDB's udbredte berygtighed, også kan bruges på andre websteder.

Besøg IMDB-hjemmesiden ved at skrive "www.imdb.com" i din browsers webadresselinje.

Find søgefeltet øverst på websiden. Sørg for, at det første rullemenu er valgt på "alle". I feltet til venstre for feltet "alt" skal du skrive navnet på den film, du vil finde IMDB-nummeret til. Tryk på "Gå", når du er færdig.

Vælg den korrekte film eller tv-udsendelse fra listen over søgeresultater. Dit valg vil normalt være det første valg på skærmen. Men hvis den film, du søger efter, er mere uklar, eller der er flere film med samme navn, skal du muligvis inspicere resultaterne for at få det rigtige valg. Et par måder, du nemt kan finde den korrekte film på, er ved at identificere udgivelsesdato, oprindelsesland eller plakatkunst.

Se på adresselinjen i din browser, når du er på den rigtige films IMDB-side. URL'en ser ud som følger: "http://www.imdb.com/title/tt0123456/." IMDB-nummeret er det nummer, der findes i slutningen af ​​URL'en, inklusive eventuelle nuller. Sørg for, at du også udelader "tt", når du henviser til nummeret. Nummeret kan bruges til hurtigt at henvise til en film eller til at krydstjekke film på andre filmwebsteder, der bruger IMDB-nummersystemet.