Sådan opsummeres lange dokumenter og sider i Mac OS

Hvis du nogensinde har stødt på et langvarigt dokument eller en webside, som du gerne vil have, men ikke har tid til at læse eller scanne igennem, kan du bruge den fremragende Summarize Service i Mac OS X til at opsummere teksten for dig.

Sammenfatning er også justerbar, hvilket betyder at du kan vælge, hvor tæt eller lys du vil have resuméet til at være. Du kan vælge afsnit eller sætninger og justere længden af ​​resuméet, som kan variere fra en simpel oversigt, der er kondenseret fra dokumentet, til næsten klipnoter som en version af den pågældende tekst eller noget imellem.


Sammendrag skal være aktiveret på de fleste Mac'er, før det kan bruges, og så er det bare et spørgsmål om at lære at bruge opsummeringsfunktionen til at give et sammenfattet overblik over dokumentet, websiden eller enhver valgt tekst. Vi viser dig, hvordan du aktiverer denne nyttige funktion og hvordan du bruger den.

Aktiverer opsummering i Mac OS

Før noget andet skal du aktivere Summarize-tjenesten. Dette findes i næsten alle selv vagt moderne versioner af macOS og Mac OS X:

  1. Åbn "Systemindstillinger" fra  Apple-menuen og gå til "Keyboard"
  2. Vælg fanen "Genveje" og besøg "Services"
  3. Rul ned til du finder "Summarize" og aktiver afkrydsningsfeltet ud for det
  4. Luk System Preference

Brug opsummering på Mac til at gennemgå tekst

Nu, hvor Summarize er aktiveret, kan du bruge det med en hvilken som helst markeret tekst, uanset om det er en webside, et langt tekst-, tekst- eller sidedokument eller næsten alt andet:

  1. Vælg den tekst, du ønsker at opsummere, hvis du vil opsummere et helt dokument eller en webside, skal du vælge al tekst (Command + A for Select All fungerer godt til dette formål)
  2. Højreklik på den valgte tekst og gå til menuen "Tjenester"
  3. Vælg "Sammendrag" for at få vist Summarize Service-funktionen
  4. Juster 'Opsummeringsstørrelse' drejeknappen som ønsket, samt vælge sætninger eller afsnit

Som du vil se, ændres resuméet øjeblikkeligt, når du justerer indstillingerne. Når du er tilfreds med resuméet, kan du kopiere det eller gemme det eller kassere det.

Dette er nyttigt til så mange anvendelser, uanset om du bare ønsker at få en hurtig beskrivelse af et dokument, få det generelle indhold af noget uden at læse det hele og så meget mere. For eksempel havde jeg en kollega for nogle år siden, som ville bruge Summarize med et ordtæller til at forkorte essays og lange e-mails, efter at de var skrevet og de svor ved kombinationen, ikke en dårlig idé!

Ligesom ethvert andet emne i menuen Kontekst-tjenester kan den deaktiveres eller fjernes, bare ved at gå tilbage til Servicesystem-præferenceområdet og fjerne markeringen i feltet.

Takket være LifeHacker for at påpege denne nyttige men længe glemte funktion i Mac OS X.