Hvilken type router er der brug for til satellitinternet?

En router gør det muligt at dele en satellit-internetforbindelse af flere computere. Den type router, der kræves, afhænger af brugerens behov. Et par nøglefunktioner hjælper dig med at træffe et veluddannet valg.

Trådløs eller kablet

En standardrouter kræver en fysisk forbindelse mellem alle computere på netværket og internetforbindelsen. Mange ledninger skal køres for at opnå dette. Trådløse routere tillader netværket at fungere uden kabler til computere eller andre trådløse enheder. En fysisk forbindelse mellem routeren og satellit-internetforbindelsens modem er alt, hvad der kræves for at en trådløs router skal fungere.

Protokol

Trådløse routere bruger tre typer protokoller til overførsel af data på netværket. Wireless-N er den hurtigste og er bagudkompatibel med alle andre protokoller. Wireless-G er ikke så hurtig, men hvis netværket for det meste består af ældre enheder, kan det være mere end tilstrækkeligt. Wireless-B var den første trådløse protokol. Både G- og N-versionerne understøtter Wireless-B-enheder.

Frekvensbånd

Da trådløse netværk bliver mere almindelige, begynder frekvensbåndene at blive overfyldte. Nogle routere tilbyder dobbeltbåndsfunktioner, der giver brugeren mulighed for at vælge mellem to forskellige frekvensbånd til at køre deres hjemmenetværk på. Dette er noget, du skal overveje, hvis der er mange trådløse netværk i nærheden, såsom i en travl kontorbygning eller mange elektroniske enheder, der kan forstyrre trådløse transmissioner.