Sådan opdateres BIOS på en M2N-MX

Så sent som i år 2000 var opdatering af BIOS på dit bundkort en risikabel indsats, der kun kunne udføres med en diskette og et drev og krævede kendskab til DOS-prompt og kommandolinjesyntaks. For at lette tingene begyndte bundkortproducenter at inkorporere enklere måder at opdatere BIOS uden at skulle bruge en diskettedrev eller et drev. Asus er et sådant firma, der bruger en grænseflade, som de kalder EZ Flash, som kan starte pc'en til et niveau, der er i stand til at læse fra en cd eller et USB-flashdrev for at opdatere BIOS hurtigt og nemt. M2N-MX er et sådant bundkort, der har EZ Flash.

Trin 1

Download den nyeste BIOS-opdateringsfil fra Asus-webstedet. Filen kommer i et zip-arkiv. Uddrag dette arkiv til skrivebordet. Omdøb den resulterende fil i formatet "8.3", hvor filnavnet er otte tegn eller færre, og udvidelsen er tre tegn. For eksempel vil "newbios.bin" fungere godt.

Trin 2

Kopier filen til USB-flashdrevet, eller brænd den til en tom cd. Sørg for at have drevet eller disken isat inden du genstarter computeren.

Trin 3

Genstart pc'en. På POST-skærmen skal du trykke på "Alt" -tasten og "F2" -tasten på samme tid for at påkalde EZ Flash, eller trykke på "Del" -tasten og åbne EZ Flash via menuen "Værktøjer" i BIOS.

Trin 4

Vent til EZ Flash er færdig med at kontrollere det aktuelle system BIOS. Når dette er afsluttet, viser skærmen detaljer om den aktuelle BIOS øverst til venstre. I den nederste halvdel af skærmen, til venstre, bruger du piletasterne til at vælge drevbogstavet på CD-ROM'en eller USB-flashdrevet og derefter trykke på "Tab" -tasten for at skifte til højre rude og vælge BIOS opdater fil.

Tryk på "Enter", når du har fremhævet opdateringsfilen. EZ Flash kontrollerer indholdet af filen for at være sikker på, at den matcher det aktuelle system. Når kontrollen er afsluttet, vil den spørge, om du vil fortsætte med opdateringen. Vælg "Ja" og tryk på "Enter". EZ Flash opdaterer derefter BIOS. Når dette er afsluttet, skal du genstarte computeren.