Liste over computerdrivere

Enhedsdrivere er computersoftwaredele, der tillader applikationsprogrammer at kommunikere med hardwarekomponenter. For eksempel tillader lydkortdrivere, at multimedieapplikationer kan levere lyd til computerens højttalere. Når en bruger instruerer et program om at justere lyden, er driveren softwaren, der er knyttet til lydkortet. Det er ansvarligt for at give instruktionerne til hardwaren, så den kan ændre lydstyrken, der sendes til højttaleren. Drivere findes til alle hardwarekomponenter. Windows-operativsystemer leveres med mange generiske drivere forudinstalleret.

Audio Driver

Denne driver styrer instruktionssæt til lydkortet. Standardinstallationsplaceringen for denne driver er C: \ windows \ system32 \ drivers. Det bruger også andre filer, der deles med andre drivere, der er placeret uden for denne mappe. I computeradministration, fundet ved at højreklikke på "Denne computer" og vælge "Administrer", skal du kigge efter "Sound Video and Game Controllers." På egenskabssiden på det anførte lydkort skal du klikke på fanen \ "Drivere \" for at se en liste over alle de filer, der er knyttet til den installerede driver. Brug egenskabssiden til at afinstallere eller opdatere lyddriveren.

Grafikkortdriver

Grafikkortet er ansvarlig for styring af indholdet af de billeder, der vises på en computerskærm. Brug computeradministration til at lære, hvilket grafikkort der er på en computer. Udvid “Displayadaptere” for at se den enhedsadministrerende grafik på computeren. Højreklik på denne enhed, og vælg \ "Egenskaber. \" Her finder du filerne og deres placeringer, der udgør driveren. Du kan afinstallere eller opgradere driveren fra egenskabssiden. Når du opgraderer en driver, kan Windows gemme de gamle driverfiler, så du kan rulle tilbage, hvis opgraderingen ikke fungerer korrekt.

Modemdriver

Modemer er ansvarlige for at forbinde en computer til et telefonbaseret netværk. De bruges som backupenheder med bredbåndsroutere, der bruger trådløs eller Ethernet-forbindelse, der giver adgang til Internettet eller lokale netværk. Brug computeradministration til at finde oplysninger om denne enhed. Udvid \ "Modemer \" på listen, og højreklik på den anførte enhed. Vælg egenskaber, hvor du finder muligheder for at fjerne eller opgradere driveren. Fanen Driver viser filerne og deres placeringer.

System Enhedsdrivere

Windows-operativsystemer leveres med mange indbyggede drivere til at styre de kritiske hardwaresystemkomponenter. I computeradministration skal du udvide “System Devices” -modulet for at se en liste over alle enheder, der understøttes under denne kategori. Disse inkluderer Microsoft Update Device, en enkelt systemfil, der er ansvarlig for styring af automatiske opdateringer fra Microsoft. Bluetooth-enheder og avancerede strømstyringsenheder såsom fans kan have drivere, der er anført her. Denne liste vil variere fra computer til computer baseret på de installerede hardwarekomponenter.