Problemer med fysisk hukommelsesdump

Problemet med dump af fysisk hukommelse er også kendt som den blå skærm for død (BSOD) til computere. Dette sker, når en fejlbehæftet applikation får din computer til at gå ned. Når din computer går ned, opretter den en fil, der \ "dumper \" de data, der kørte på tidspunktet for nedbruddet. Dette giver dig mulighed for at lokalisere det program eller den fil, der forårsagede nedbruddet.

Årsager til problem med fysisk hukommelsesdump

Problemer med fysisk hukommelsesdump eller BSOD'er skyldes typisk drivere eller applikationer, der er uforenelige med operativsystemerne. Nedbrud kan opstå, når du opgraderer til et nyt operativsystem, og nogle applikationer, du kører med det gamle operativsystem, blev ikke testet for at være kompatible med det nye operativsystem. Det kan også ske, når du installerer en ny software, og nogle af de filer, der indlæses, er ikke kompatible med dit operativsystem. En anden årsag er at opgradere de drivere, du har til videoer, lyd, grafik og andet perifert udstyr, der ikke er kompatibelt med dit operativsystem. Bundlinjen for BSOD er ​​uforenelighed med dit operativsystem. En opgradering eller tilbagevenden af ​​identificerede inkompatible drivere eller afinstallation af inkompatibel software løser ofte problemet.

Memory Dumps

Programmer, der kører på din computer, bruger forskellige dele af RAM (tilfældig adgangshukommelse). Det er \ "tilfældigt \", fordi der ikke er noget fast hierarki af data, der lagres og åbnes. Alle applikationer, du kører midlertidigt, bruger den plads, der er tilgængelig i din RAM. Alle data i RAM frigives og går tabt, når du slukker for din computer. Når en applikation forårsager en alvorlig fejl, hænger eller holder op med at arbejde, fryser dette dit RAM og forhindrer det i at blive åbnet og brugt. Uden nogen hukommelse, der skal bruges til at køre nogen applikation, holder din computer op med at køre helt og går ned. Dette kaldes Blue Screen of Death (BSOD), og din computer \ "dumper \" dataene fra din RAM til en hukommelsesdump-fil. Afhængigt af hvordan din computer er konfigureret, er der tre typer dumpfiler tilgængelige, som får adgang til forskellige dele af hukommelsen: den lille hukommelsesdump, kernen og den komplette.

Lille hukommelsesdump

Den lille hukommelsesdump registrerer kun, hvad den mener er den mest nyttige information til identifikation af nedbruddet. Det dumper en liste over drivere, der blev adgang til, og den sidste post i RAM'en, før din computer styrtede ned. Den lille hukommelsesdump fungerer på computere, der ikke har en stor harddiskkapacitet, da den kun opretter mini-dumps, der højst er 2 MB. Ulempen ved kun at aktivere en lille hukommelsesdump er, at nogle BSOD'er skyldes indirekte af andre applikationer, der ikke har adgang til hukommelsen på tidspunktet for nedbruddet. Mini dump-filerne findes på C: \ Windows \ Minidump. Nye oprettes hver gang din computer hænger.

Kernehukommelsesdump

Kernens hukommelsesdump indeholder et større segment af hukommelsen på tidspunktet for nedbruddet end den lille hukommelsesdump. Den indeholder ikke kun listen over drivere og sidste adresse i RAM'et før nedbruddet, men også den del af hukommelsen, der bruges af dit operativsystem til at køre din computer. Operativsystemer indlæser flere drivere og applikationer i baggrunden under opstart, og hele tiden, din computer kører, har disse drivere og applikationer adgang til en del af dit RAM og er angivet som kernenhukommelse. Når din computer går ned, og kernehukommelsesdumpen er aktiveret, dumpes den alle disse i den dumpfil. I de fleste tilfælde indeholder dette allerede nyttige oplysninger til diagnosticering af årsagen til nedbruddet, men kernehukommelsesdumpen indeholder ikke den del af RAM'et, der bruges af programmer, du kører, og dem der ikke er allokeret. Afhængig af størrelsen på din RAM, varierer størrelsen på kernel hukommelsesdump fra 150 MB til 2 GB.

Komplet hukommelsesdump

Den komplette hukommelsesdump dumper alt i din RAM. Hvis du har 1 GB RAM, vil hele hukommelsesdumpen have en størrelse på 1 GB plus mindst 1 MB til dumpinformation. Denne dumpfil, der hedder MEMORY.DMP, indeholder alle oplysningerne i din RAM på tidspunktet for nedbruddet. Det tager meget diskplads og overskrives hver gang der laves en ny komplet dump på C: \ Windows.

Hvor skal du konfigurere Dump-indstillinger

Dump-indstillinger kan konfigureres ved at gå til Systemegenskaber på din computer. Under \ "Start og gendannelse \" er der en knap til indstillinger, som du kan klikke på for at vælge hvilken af ​​de tre dump-muligheder, du gerne vil have. Det viser dig også filnavnet og placeringen, hvor dumpfilen oprettes.