Sådan gendannes platin fra harddiske

Elementer, du har brug for

  • Harddisk

  • Skruetrækker

Platin er et ædelt metal, der er blevet en vigtig komponent inden for elektronik, såsom harddiske. En harddisk er en permanent lagerenhed, der indeholder en computers operativsystem og bruger magnetisering til at gemme dens data. Platin hjælper med at stabilisere magnetiseringen af ​​en computers harddisk, hvilket gør det vigtigt at holde en computer funktionel. Platinens anvendelighed og sjældenhed gør det meget tiltalende til genbrug.

Find harddisken. Placeringen af ​​en harddisk varierer fra den ene model til den næste og vil sandsynligvis kræve, at du tager computeren fra hinanden ved hjælp af skruetrækkeren. Det ligner en lille, rektangulær kasse og indeholder en disk, der ligner en CD. Denne disk er den komponent, der indeholder platin.

Kig efter et firma, der er specialiseret i genbrug af computerdele. Mens det er muligt at udtrække platin selv, er belægningen på skiven faktisk en legering, der kun indeholder 40 procent til 50 procent platin og er meget tynd, hvilket betyder, at den samlede mængde platin er ekstremt lille. Omkostningerne og faren ved de kemikalier, der kræves til ekstraktion, gør det mindre rentabelt at gøre det selv end at tage harddisken til et professionelt genbrugsanlæg.

For at øge dit overskud, prøv at samle flere harddiske eller andre computerdele, der indeholder platin. Der er mange online-guider, der kan hjælpe dig med at lære, hvilke andre komponenter der indeholder værdifulde mængder platin til genbrug.