Sådan installeres GMP i Ubuntu (5 trin)

Selvom Ubuntu leveres med sin egen implementering af GNU Multiple Precision Arithmetic Library, der allerede er installeret, skal du downloade, kompilere og installere det selv, hvis du har brug for den nyeste og mest komplette version af softwaren. Det komprimerede GMP-arkiv indeholder alle de kildekoder og konfigurationsværktøjer, du har brug for, samt en række demonstrationsprogrammer, du kan oprette for at teste bibliotekerne.

Trin 1

Download den seneste stabile version af GMP's kildekode fra udviklerens websted ved hjælp af linket, der findes i Resources.

Trin 2

Start en terminalsession, udpak GMP-arkivets indhold i den mappe, du downloadede det til, og indstil derefter den udpakkede kildekodemappe som din aktive mappe. Hvis du f.eks. Har downloadet filen "gmp-6.0.0a.tar.lz" fra GMP-webstedet, skal du åbne den udpakkede "gmp-6.0.0" -mappe.

Trin 3

Byg makefilen til GMP. Konfigurationsscriptet vil undersøge dit system for at se, at alle GMPs hardware- og softwareafhængigheder er opfyldt, og derefter oprette den makefil, der indeholder kompilerkommandoer, der er nødvendige for at oprette binære biblioteksfiler. For eksempel, hvis du arbejder med en ny installation af Ubuntu, vil konfigurationsscriptet fortælle dig, at du først skal installere M4-makroprocessoren. For at oprette makefilen skal du skrive følgende kommando ved kommandoprompten og trykke på "Enter:"

./konfigurer

Hvis du har brug for at installere M4 eller anden afhængighed, skal du køre kommandoen "./configure" igen.

Trin 4

Byg GMPs binære biblioteksfiler med kommandoen Make. Lav kompiler og link alle de enkelte komponenter i GMP-biblioteket. Skriv "make" ved kommandoprompten, og tryk derefter på "Enter". Kompilering kan tage et stykke tid at gennemføre. For eksempel består GMP version 6.0 af 2581 individuelle filer, der skal forbehandles, kompileres, samles og sammenkædes.

Installer GMP's biblioteker på dit system. Mens du kan kompilere GMP som en normal bruger, skal du bruge rodtilladelse og sudo-kommandoen for at installere bibliotekerne på dit system. Skriv følgende kommando ved terminalprompten, tryk på "Enter", skriv din adgangskode, og tryk derefter på "Enter" for at installere GMP.

sudo gør installation

GMPs biblioteksfiler gemmes i / usr / local / lib-mappen. GMP-biblioteksfiler, som Ubuntu installerer som standard, forbliver dog / usr / lib / i386-linux-gnu / på 32-bit-systemer eller usr / lib / x86_64-linux-gnu / på 64-bit-systemer. Hvis et program, du bruger, har brug for den version af GMP, du har kompileret, skal du konfigurere det til at lede efter bibliotekerne i / usr / local / lib-biblioteket i stedet.