Hvad er forretningsapplikationssoftware?

En applikation er et udtryk, der bruges i computing til at definere et program eller en gruppe af programmer, der udfører en funktion. Virksomhedsapplikationssoftware er en pakke (kan specialbygges, men pakkes som en enkelt enhed), der udfører en forretningsfunktion såsom regnskab eller lønning.

Historie

Tidlig software udførte meget snævre funktioner. Det var ikke usædvanligt at have et program til at foretage en enkelt beregning på alle dataposterne, som ofte var kort eller bånd, og derefter lade de samme data køre gennem et andet program for at foretage en anden beregning. Dette skyldes, at computere havde meget lidt hukommelse og ikke kunne håndtere flere handlinger på én gang. Dagens systemer grupperer programmer i "applikationer", der styrer en fuld forretningsfunktion.

Fungere

Applikationssoftware kan udføre enhver forretningstransaktion. Det skal registrere information, gemme data og manipulere disse data for at tilfredsstille et behov. Transaktionen skal have et input, som kan være en anmodning eller nogle oplysninger, der udløser processen til at starte. Applikationen skal producere et output, som normalt også er data eller en anmodning. Et simpelt eksempel er en lønningsansøgning. En timeseddel indeholder inputdata, der bruges til at beregne en persons løn. Outputtet er en løncheck.

Overvejelser

Softwareapplikationer kan være enkeltstående moduler eller en del af et større system såsom en ERP, der integrerer flere applikationer, der deler et sæt data. Stand-alone applikationer er generelt nemmere at implementere og begynde at bruge, men tilføjer vanskeligheder, når du vil dele oplysninger eller rapportere fra et organisationsledelsessynspunkt, fordi data skal indsamles og omdannes til et enkelt format.