Bekymret for tyveri? Spor en stjålet laptop gratis med Prey

Hvis du rejser med en bærbar computer ofte, gør dig selv en tjeneste og installer Prey, det er gratis tyveri tracking og recovery software, der virkelig fungerer . Prey er dybest set en lille dæmon, der kører i baggrunden på din Mac (eller Windows eller Linux PC), der ikke gør noget, før det modtager et signal, der angiver, at hardwaren mangler eller stjæles via Prey-webstedet eller en sms ... så sker magien.

Når Prey er aktiveret, begynder den at samle følgende oplysninger og aktiverer disse funktioner:

  • Nuværende hardware placering via GPS eller WiFi triangulation, vist på Google Maps
  • Force forbindelser til nærliggende WiFi for at overføre data
  • Billeder af tyven via indbyggede bærbare computere
  • Netværksinformation og IP-adresser
  • Skærmbilleder af skrivebordet og applikationsbrug for at finde ud af, hvad tyven gør på din computer
  • Hardware status
  • Fjern låsen ned hardware, der kræver en adgangskode og viser en "STOLEN" besked
  • Fjern klart dine gemte adgangskoder
  • Fjern lyden (tænk bilalarm til din bærbare computer)

Alle disse data er stille indsamlet ubekendt til gerningsmanden, så du kan indsamle oplysninger for at hjælpe retshåndhævende (eller dig selv) spore dine stjålne varer og returnere dem til den retmæssige ejer.

Du kan downloade Prey gratis på PreyProject.com (Mac, Windows, Linux, Android kompatibel)

Installation er enkel og der er næsten ingen overhead, det kører bare stille i baggrunden og venter på at blive aktiveret. Udover at være gratis er appen også åben kilde, så hvis du selv kan tjekke kildekoden, hvis du er i den slags ting.

Her er den vigtigste del, Prey arbejder faktisk for at genvinde stjålet hardware . Du har muligvis læst om dette for nylig, da en populær techforfatter MacBook Pro blev stjålet, og han spore succesfuldt maskinen ned og genoprettede den ved hjælp af Prey.

Tjek denne video af Prey in action, og så skal du installere det selv. Det er gratis, det virker, der er ingen grund til ikke at installere dette, hvis du har en bærbar computer, du bryr dig om:

Prey er næsten fuldt kompatibel med tværs platforme og installeres i Mac OS X, Windows, Linux og Android. Der er kun en mærkbar undtagelse for nu, ingen iPhone og iPad-version. Jeg gætter på manglen på iOS-support, fordi iOS ikke tillader installation af baggrundsdemoner uden en jailbreak, men Prey Project siger ikke desto mindre, at de arbejder på det, så kryds fingrene, og vi holder dig opdateret, hvis en iPhone version kommer til rådighed.

Endelig, hvis du er en virksomhedskunde eller du vil beskytte flere maskiner med Prey, så begynder et gebyr at sparke ind, men for de fleste brugere med kun en computer at spore, er det gratis, hvilket ikke kan slå.