Sådan overvåges Apache med Nagios

Hvis du har brug for at overvåge Apache-webservere og overvåge deres sessionsstatus, skal du overveje at bruge Nagios-software. Det kan overvåge servere, der kører på forskellige platforme, såsom Windows, Linux og AIX. Ved hjælp af Nagios kan du modtage alarmer, når webserverens klientsessiongrænse er nået. Du kan også se de droppede brugersessioner, der vises, når grænsen er nået. For at overvåge dine servere med Nagios bruger du "mod_status" Apache-modulet. Det giver en statisk HTML-side, der indeholder den aktuelle serverstatistik i en let læselig form.

Trin 1

Aktivér de relevante konfigurationsindstillinger for Apache-serveren. Åbn "/apache/httpd.conf" med en hvilken som helst teksteditor, og fjern kommentarer fra følgende linjer:

SetHandler server-status

Ordre nægtes, tillad

Benægt fra alle

Tillad fra .dit_domæne.com

Indtast dit domænenavn i stedet for "dit_domæne.com"

Trin 2

Åbn "apache / modules.conf" med en hvilken som helst teksteditor, og kontroller, at posten "LoadModule status_module /usr/lib/apache/1.3/mod_status.so" findes. Hvis det ikke gør det, skal du tilføje det.

Trin 3

Genstart serveren ved hjælp af kommandoen "/init.d/apache restart". Modulet fungerer ikke uden genstart, så dette trin er vigtigt.

Trin 4

Test, at "check_apachestatus" Nagios-pluginet fungerer. Kommandoen er "/local/nagios/libexec/check_apachestatus.pl -H." Udskift "-H" med serverens IP-adresse.

Overvåg Apache-serveren ved hjælp af plugin "check_apachestatus" når du har brug for det.