Sådan ændres størrelsen på en NTFS-partition i Windows XP

NTFS-filsystemet er et Windows-specifikt format til din computers harddisk. Det giver dit operativsystem mulighed for at gemme data på harddisken. Fordelen ved NTFS i forhold til det ældre FAT-system er de sikkerhedsegenskaber, der placeres i filer. Dette giver Windows-brugere mulighed for at beskytte filer og mapper ved hjælp af adgangskoder og delingssikkerhed. Reducer størrelsen på NTFS-partitionen for at frigøre plads på harddisken til andre operativsystemer på computeren.

Trin 1

Klik på Windows "Start" -knappen og klik på "Kontrolpanel." Klik på "Administrative værktøjer", og dobbeltklik derefter på "Computerstyring." I det åbnede vindue skal du vælge "Diskhåndtering" for at få vist dine harddiskkonfigurationer.

Trin 2

Højreklik på den NTFS-diskpartition, du vil ændre, og vælg "Tilpas størrelse". Dette åbner en ny dialogboks, hvor du indstiller partitionens størrelse.

Trin 3

Indtast en ny størrelse i tekstfeltet "Partitionsstørrelse". Denne værdi indtastes i megabyte (MB). Derfor, hvis du vil dimensionere det som 2 gigabyte (GB), skal du indtaste "2000" i tekstfeltet.

Klik på "OK" for at gemme dine indstillinger. Hvis du bliver bedt om at genstarte, skal du klikke på knappen "Genstart" for at genstarte din maskine, så indstillingerne træder i kraft.