Sådan oprettes din egen adgangskode

Din adgangskode er det sidste forsvarspunkt mellem dig og kriminelle, der gerne vil have adgang til dine personlige data. Hackere bruger sofistikerede teknikker til cracking af adgangskoder - så dit mål bør være at gøre tingene så vanskelige som muligt for dem. For at gøre dette skal du forstå, hvad der gør en adgangskode svag, såvel som hvad der gør den stærk. Du kan bruge online generatorer eller oprette din egen adgangskode manuelt. Hvis du laver dit eget, er det værd at teste, hvor effektivt det er ved at køre det gennem en online kontrol.

Undgå svage adgangskoder

Folk opretter ofte svage adgangskoder, fordi de vil gøre dem lette at huske. Desværre gør dette dem også nemme at hacke. Undgå at bruge personlige oplysninger, såsom din fødselsdato eller dit navn. Vær ikke fristet til at overforenkle med svage adgangskoder, som "mypassword" eller sekventielle bogstaver eller tal på dit tastatur, som "qwerty". Det er også bedst ikke at bruge ord, som du kan finde i en ordbog. Tro ikke, at du kan være snigende og stave dem baglæns eller forkorte dem, da dette ikke vil narre et hackingprogram.

Gør det svært for hackere

Websteder sætter ofte regler for adgangskoder og beder dig om at gøre dem til en bestemt længde og bruge en blanding af små og store bogstaver, tal, tegnsætning og symboler. De gør dette af en grund - længere, meningsløse og sammenblandede adgangskoder er meget mere sikre. Hacking-programmer arbejder ofte gennem kombinationer for at finde adgangskoder. Ifølge Google har en adgangskode med otte tegn, der blander tal, symboler og store bogstaver, 30.000 flere potentielle kombinationer sammenlignet med en adgangskode på otte tegn, der kun bruger små bogstaver. Dette gør det simpelthen sværere at hacke.

Brug online adgangskodegeneratorer

Gratis online adgangskodegeneratorer opretter adgangskoder til dig. Disse giver dig typisk mulighed for at vælge adgangskodens længde og typen af ​​tegn, den indeholder. Nogle har ekstra funktioner. For eksempel giver Symantecs adgangskodegenerator dig mulighed for at oprette flere adgangskoder samtidigt. Hvis du bruger PassCreator.com, kan du bede om et ord, som du kan udtale eller oprette en adgangskode omkring et mindeværdigt ord. Den sikre adgangskodegenerator på PasswordsGenerator.net kan ekskludere tegn og giver dig en sætning for hver adgangskode for at hjælpe dig med at huske det.

Kontroller styrken af ​​din adgangskode

Hvis du opretter din egen adgangskode, kan du bruge gratis onlineværktøjer til at kontrollere dens styrke. Microsofts online-checker klassificerer adgangskoden fra "svag" til "bedst", når du indtaster den. Kasperskys sikre kontrol advarer dig, hvis din adgangskode skal forbedres, og estimerer den tid, det tager for adgangskoden at være "bruteforced" eller hacket. Password Meter giver din adgangskode en procentvis styrke score og opdele den i komponenter, så du kan identificere områder til forbedring.

Tips til styring af adgangskoder

God adgangskodeadministration stopper ikke, når du opretter en stærk adgangskode. Det er vigtigt at ændre dine adgangskoder regelmæssigt - Microsoft anbefaler, at du gør dette hver tredje måned. Du skal også bruge forskellige adgangskoder til hver konto - hvis man bliver hacket, minimerer dette skader. Du skal også registrere dine adgangskoder. Nogle mennesker skriver dem ned i en notesbog; andre opretter en fil på deres computere. Alternativt kan du bruge et adgangskodeadministratorprogram, der gemmer dine adgangskoder sikkert og administrerer, hvordan du bruger dem.