Sådan oprettes en dagsplanlægning med udgiver

Microsofts Publisher bruges typisk som desktop-publiceringsværktøj til at oprette dokumenter som nyhedsbreve og brochurer og kan prale af en lang række funktioner. Ved hjælp af de tilgængelige værktøjer i Publisher kan du tilføje og redigere tekst, billeder og andre objekter. På grund af fleksibiliteten i brugen af ​​Publisher-værktøjer kan du også vælge fra en samling forudformaterede skabeloner, hvorfra du kan oprette dokumenter. Disse skabeloner, såsom dagsplanlæggere, kan bruges i stedet for at prøve at oprette et dokument fra bunden.

Trin 1

Download en skabelon til dagsplanlægning fra Microsoft Office-webstedet på www.office.Microsoft.com. Klik på fanen "Skabeloner". Vælg menuen "Alle produkter" til højre for feltet "Søgeskabeloner", og klik på "Udgiver". Skriv "dagsplanlægger" i feltet "Søg skabeloner". Klik på knappen "Søg". Vælg den type dagskabelonskabelon, du vil oprette, fra de tilgængelige indstillinger. Klik på linket "Download".

Trin 2

Start Publisher, og åbn et tomt dokument. Klik på linket "Blank printpublikation" i afsnittet "Ny" i opgaveruden.

Klik på fanen "File", og vælg "New". Klik på "Mine skabeloner" for at få vist en liste over tilgængelige skabeloner. Dobbeltklik på navnet på den dagplanlægningsskabelon, du downloadede i trin 1.