Sådan repareres fejlkode 36 i Mac OS X Finder

I nogle sjældne tilfælde, når du prøver at kopiere filer, kan Mac-brugere støde på "fejlkode 36", som helt stopper kopien eller flyt processen i Mac OS X Finder. Den fulde fejl læses normalt som "Finder kan ikke fuldføre operationen, fordi nogle data i" FileName "ikke kan læses eller skrives. (Fejlkode -36) " . Filnavnet er nogle gange .DS_Store, men det kan også ske med næsten enhver fil på en Mac.


Hvis du løber ind i Error Code -36 på en Mac, er der normalt en rigtig enkel løsning takket være et praktisk kommandolinjeværktøj kaldet "dot_clean". Hvis du aldrig har hørt om dot_clean, er du helt sikkert ikke alene, og den manuelle side for kommandoen forklarer, at den "fusionerer ._ * filer med tilsvarende indfødte filer.", Hvilket måske ikke lyder så meget til den uformelle bruger, men givet den ofte årsag til fejl 36 er filer præfiks med en prik, det kan være præcis hvad du skal gøre.

Sådan løser du fejl 36 i Mac OS X Finder med dot_clean

Hvis du vil bruge dot_clean, vil du gerne pege på det bibliotek, der kopieres og kaste fejlkode 36, ser det grundlæggende ud som dette:

  1. Start terminalen (findes i / Programmer / Hjælpeprogrammer / eller med Spotlight)
  2. Ved kommandoprompten skal du skrive:
  3. dot_clean /Path/To/Directory/With/Problem/

  4. Når dot_clean er færdig, skal du prøve filkopien igen, og det skal lykkes uden fejlkode

Hvis du f.eks. Kopierer ~ / Dokumenter / FileBackups / er det problematiske bibliotek, skal du bruge:

dot_clean ~/Documents/FileBackups/

Det skal være alt, hvad der er nødvendigt for at løse problemet, bare sørg for at forsøge at overføre filen / mappen umiddelbart efter at kommandoen er kørt.

Teknisk kan du pege dot_clean på et helt volumen, men det er sandsynligvis ikke nødvendigt, medmindre -36-fejlen udløses kontinuerligt i Finder, når du forsøger at sikkerhedskopiere et helt drev manuelt.

Hvis problemet er tilbagevendende, og du får det hele tiden, når du prøver at kopiere filer til og fra en netværksmaskine, deler et netværk, et eksternt drev af en eller anden type, eller til og fra en Windows-computer, kan du også prøve at slette alle .DS_Store-filer på en Mac ved hjælp af kommandolinjen, som kan fungere som en midlertidig løsning, hvis dot_clean af en eller anden grund fejler. Det var faktisk det, jeg tidligere havde gjort for at komme rundt om denne og andre lignende input / output fejlmeddelelser, før jeg opdagede denne specifikke kommando tilgang.

Jeg har lige kørt ind på dette for nylig og fandt ud af at dot_clean fungerede fint for at løse Error Code -36, når man kopierede en mappe fra en Mac med OS X 10.9.5 til en Mac med OS X 10.10.3 og også til en Windows-pc, den originale maskine blev gentagne gange smidt fejlen. Det ser ud til, at denne fejl har haft en uptick med Mac OS siden Sierra, El Capitan og OS X Yosemite også, hvilket muligvis foreslår en vis inkompatibilitet med bestemte dot-filer fra andre OS-versioner. I modsætning til nogle af de fejlkendte fejlmeddelelser i Mac OS X, gjorde genstart eller genstart af genstart ikke noget. En stor tak til JacobSalmela for den nemme løsning.

Hvis dette virker for dig, eller du kender et andet trick til at rette fejlkode 36 i Mac OS X Finder, så lad os vide i kommentarerne.