Sådan løses T-mobiltelefonens trykskærm, når den er revnet

T-Mobile er et firma, der tilbyder forbrugerne mobiltelefonudstyr og serviceplaner. En type mobiltelefon, som du kan købe via T-Mobile, er en, der inkluderer en trykskærm, som også kan kaldes en berøringsskærm. Hvis skærmen på din T-mobiltelefon bliver revnet, har du ikke mange muligheder for at få det rettet. Det er ikke den type skade, du selv kan løse; og da det er en fysisk skade, er den ikke dækket af garantien, der fulgte med telefonen, og den kan ikke udveksles.

Trin 1

Ring til forsikringsudbyderen for din T-Mobile tap-skærmtelefon, hvis du har købt forsikringsplanen med telefonen. Forsikringen tilbydes af Asurion og kontaktnummeret hvis 1-866-268-7221.

Trin 2

Forklar typen af ​​skader på din T-mobiltelefon til Asurion-repræsentanten. Repræsentanten hjælper dig med at indgive kravet og få en ny T-mobiltelefon. Du skal enten have Premium Handset Protection Bundle eller Premium Handset Protection Insurance gennem Asurion for at få en erstatningstelefon til en revnet trykskærm. En Premium Garantibeskyttelsesgaranti alene dækker ikke fysisk skade på telefonen.

Trin 3

Log ind på din "My T-Mobile" -konto, hvis du ikke har forsikringsbeskyttelse gennem Asurion til din tap-skærmtelefon.

Trin 4

Søg efter din telefonmodel, når du først er på din "My T-Mobile" -konto. Du er muligvis berettiget til en gratis telefon eller nedsat pris, f.eks. Hvis du skal forny din kontrakt. Uden forsikring er udskiftning af din telefon den eneste anden mulighed, som T-Mobile giver for at rette den revnede trykskærm.

Kontakt en T-Mobile-servicemedarbejder, hvis du har spørgsmål til enhver tid under hele processen. En repræsentant kan kontaktes ved at ringe til 1-800-866-2453.