Sådan søger du Safari-faner i iOS

En af de fantastiske nye Safari-funktioner i nye versioner af iOS er muligheden for at søge gennem dine browser faner ved hjælp af et søgeord. For os, der i grunden lever i en webbrowser med en milliard faner åben, er dette utroligt nyttigt, da det gør det muligt at hente og indsnævre Safari-fanerne betydeligt hurtigere på en iPhone eller iPad, da du bare kan søge efter en søgeordskamp.

Denne vejledning viser, hvordan du bruger denne fremragende Tab Search-funktion i Safari til iOS.


Vær opmærksom på, at søgning i Safari-fanerne søger efter søgeordskampen i websidens titel eller webadresse. Den søger ikke efter kampe på en webside selv (du kan dog bruge funktionen Find på side i iOS Safari til sideniveau-kampe) .

Sådan søger du Safari-faner til kampe på iPhone og iPad

  1. Åbn Safari i iOS som sædvanlig, og tryk derefter på fanen Tabs (knappen Tabs ser ud som to overlappende firkanter)
  2. På iPhone skal du dreje iPhone sidelæns i vandret tilstand - nootrotation er ikke nødvendig på iPad
  3. Tryk let på feltet "Søg" øverst i venstre hjørne, og indtast derefter et søgeord for at indsnævre browsertabeller

De tilsvarende faner vises straks i fanebladet for Safari:

I screenshot-eksemplet er flere Safari-faner åbne, men en søgning efter "osxdaily" indsnævrer de synlige faner til kun at vise browsertablerne, der matcher søgeordet.

Hvis du har problemer med denne funktion, skal du huske, at iPhone (eller iPod touch) skal drejes sideværts i vandret tilstand, for at funktionen kan fungere på disse enheder, mens iPad ikke behøver at rotere. Derfor skal du muligvis skifte orienteringslås til OFF-positionen på iPhone for at få adgang til denne funktion.

Dette vil naturligvis være mest nyttigt for brugere, der har mange browsertabs åbne på én gang, men det er praktisk, selvom du hurtigt vil sortere gennem og kun vise åbne faner, der passer til et bestemt websted eller emne.

For øjeblikket er muligheden for at søge faner begrænset til iOS 10.0 eller nyere til iPhone, iPad og iPod touch, og fanenes søgemuligheder er endnu ikke implementeret på Mac.