Gem til et målkatalog eller begravet sti i Mac OS X den hurtige vej

Har du nogensinde ønsket at du hurtigt kunne gemme en fil til en målkatalog, en der havde en lang sti begravet et eller andet sted dybt i OS X? Det viser sig, at ved at bruge den fremragende Go to Folder genvej, kan du gøre præcis det, og hvis du kender destinationsbanen eller har den i dit udklipsholder, behøver du ikke engang at klikke rundt i dialogboksen Gem for at navigere gennem de dybe katalogstrukturer.

Gem til målet destination ved at angive en fuld sti

Sådan bruges funktionen Gå til mappe i en dialogboks Gem for øjeblikkeligt at gemme en fil til en måldestination uden at navigere der:

  • Gå til Gem en fil som sædvanlig (Gem som og eksporter også arbejde)
  • I dialogboksen Gem dialogboksen skal du trykke på Kommando + Skift + G for at opkalde vinduet Gå til mappe
  • Indsæt i den ønskede vej, for eksempel ~ / Desktop / test / folder / og hit retur
  • Tryk igen igen for at gemme filen til den pågældende destination

Hvis du allerede kender stien, du vil sende noget til, kan det være så meget hurtigere end at klikke rundt i vinduet Gem for at komme et sted. Dette er et glimrende trick til at bruge til automatiserede handlinger gennem bash scripts og Automator.

Filnavne kan medtages i sti

Dette kan forbedres endnu mere ved at angive et filnavn i stien også, hvilket betyder noget som dette:

~/Test/Folder/Buried/InOtherFolder/Take/A/While/To/ClickTo/NotAnymore.txt

Ved at have et filnavn inkluderet i stien, vil det straks blive vedtaget. Bemærk, at herunder en filudvidelse skal være i overensstemmelse med filtypen, ellers vil du ende med en dobbelt udvidelse som NotAnymore.txt.rtf

Fanen Kompletion, Træk & Slet, & Mere

De, der kommer fra en unix-baggrund, bør være begejstrede for at opdage, at fanebladet er inkluderet i vinduet Gå til. Og hvis du allerede har et Finder-vindue åbent, kan du trække og slippe det i mappen Gå til for at udskrive hele stien. Du kan læse mere om disse funktioner og tastaturgenvejen Gå til Folder generelt, en kraftfuld tastaturgenvej, der også fungerer i OS X Finder og endda åbne dialogvinduer også. Det er nemt et af de bedre brugere af strømbrugerne, men det er nemt nok at hente, at alle kan bruge det, når de får fat i det.

Ikke helt sikker på, hvordan dette virker? Den korte video nedenfor viser den grundlæggende arbejdsproces ved at gemme en RTF-fil til en begravet sti på skrivebordet uden at skulle klikke gennem dialogbokse for at få adgang til målkataloget:

Tak til Arno for tip ideen