Slet Thumbs.db filer med Spotlight

Enhver Mac-bruger, der har delte filer fra en Windows-pc, har sikkert fundet de altid irriterende og helt ubrugelige Thumbs.db-filer spredt rundt i deres mapper. Vi er blevet spurgt om at slette Thumbs.db filer et par gange før, og vi kører typisk et simpelt script fra kommandolinjen, men der er endnu en endnu nemmere måde at fjerne alle Thumbs.db filer fra Mac OS X ved kun at bruge Spotlight.

Denne hurtige lille vejledning viser, hvordan du sletter alle Thumbs.db-filer fra din Mac i et fald.

Sådan slettes Thumbs.db-filer fra Mac OS X

  1. Start Spotlight (hit Command-mellemrumstasten)
  2. Skriv "Thumbs.db", når en liste er samlet, skal du trykke på returnøglen
  3. Klik på knappen 'mere' for at vise alle søgeresultater (i nye versioner af OS X, klik på "Vis alt i Finder" i bunden af ​​Spotlight-søgevinduet)
  4. Træk og slip blot alle Thumbs.db-filer i papirkurven, og tøm papirkurven
  5. Færdig! Din Mac bliver nu af med alle Thumbs.db-filer

Som du kan se, er dette tip meget enkelt og for mange er det nemmere end at starte Terminal og gøre det gennem kommandolinjen.

Hvis du spekulerer på, hvilke Thumbs.db filer der er, er de simpelthen en lille cache-fil, der indeholder thumbnail preview-data til mapper i Windows, det er ikke en afgørende systemfil, så bekymre dig ikke om at slette dem fra din Mac (hvor de tjener intet formål alligevel). På denne måde er thumbs.db-filen lidt som en Mac DS_Store-fil, som ofte opstår i OS X af brugere, der har gemte filer synlige, men også på netværksmiljøer fra Windows-brugere. I sidstnævnte situation kan brugere stoppe DS Store-filerne, der oprettes til at begynde med, bruger en standardkommando, findes der en lignende mulighed i Windows for dem, der ønsker at stoppe oprettelsen af ​​Thumbs.db-filer.

God ide fra LifeHacker, skål til dem for det praktiske tip!