Sådan beregnes filslap

Når en harddisk på en computer, der kører Windows, formateres, vælges en \ "allokeringsenhed \" størrelse. Dette er den mindste plads, som harddisken kan adressere til en enkelt fil. Hvis en fil kun bruger en del af en allokeringsenhed, kan den resterende del af allokeringsenheden ikke bruges til en anden fil. Disse ubrugelige områder på harddisken kaldes \ "filslack \" eller \ "slap plads \", og mængden af ​​slap plads på en harddisk har tendens til at øges, da flere filer gemmes på harddisken. Beregn den mulige mængde filslæk på harddisken for at bestemme, hvor meget tabt plads, der kan genvindes, hvis du reducerer antallet af filer på drevet.

Trin 1

Klik på \ "Start \", og klik derefter på \ "Kør. \" Skriv \ "cmd \" (uden anførselstegn) i dialogboksen, og tryk på \ "Enter. \" Kommandoprompten vises.

Trin 2

Indtast det bogstav på det drev, som du gerne vil beregne filens slæk for, f.eks. \ "C: \" og tryk på \ "Enter. \"

Trin 3

Skriv \ "chkdsk \" og tryk på \ "Enter. \" Denne kommando kontrollerer harddisken for fejl, men kører kommandoen i skrivebeskyttet tilstand, så der foretages ingen ændringer på drevet. I slutningen af ​​denne proces vises tildelingsenhedsstørrelsen for drevet - f.eks. \ "4096 bytes i hver allokeringsenhed. \"

Trin 4

Skriv \ "dir / s / b C: \ | find / c \" \ "\" og tryk på \ "Enter. \" Bemærk, at begyndelsen og slutningen af ​​anførselstegn skal udelukkes, men anførselstegnene på begge sider af omvendt skråstreg skal medtages. Denne kommando tæller antallet af filer, der findes på harddisken. Hvis du arbejder med et andet drev end \ "C: \", skal du erstatte drevets bogstavtildeling. Antallet af filer på drevet vises på en enkelt linje, når denne proces er afsluttet.

Del tildelingsenhedsstørrelsen, der blev opnået i trin 3, i halve, og multiplicer derefter resultatet med antallet af filer, der blev opnået i trin 4. Hvis f.eks. Din tildelingsenhedsstørrelse er 4096 bytes, og du har 30.000 filer på din harddisk, er dit resultat ville være 2.048 x 30.000 = 61.440.000. Dette er det omtrentlige antal bytes på harddisken, der spildes på grund af filspænding.