Hvad er iPhone Baseband?

Alle iPhones har et baseband, og iPhone baseband er hovedsagelig det cellulære modem firmware, der findes på din iPhone. Specifikt omfatter baseband software med lavt niveau, der kører på iPhones cellulære modemhardware, hvor kombinationen gør det muligt for iPhone at oprette forbindelse til et mobilnetværk for at sende og modtage data, telefonopkald og transmissioner.


Mange iPhone-ejere har sikkert hørt ordet "baseband" eller måske læst eller hørt om basebandopgraderinger. Formålet med disse iPhone baseband opgraderinger er at forbedre funktionaliteten af ​​det cellulære modem, der findes på enheden, og den lave firmware (software), der er indeholdt i baseband.

Derudover er baseband også hvad der holder enheden låst til den påtænkte transportør, i USA er det almindeligvis AT & T, Verizon, T-Mobile, Sprint og nogle mindre andre transportører. At købe en ulåst iPhone ville ikke have den basebandlås, for eksempel.

Det er grunden til, at visse hardware- og softwareopdateringer til iPhone er opdaterede, de er specifikke for forskellige basebandversioner, da modifikation eller "hacking" basebåndet er nødvendigt for at tillade enten en softwarebaseret oplåsning eller jailbreak på den ulåste iPhone for at udnytte det cellulære modem på telefon, hvilket gør det muligt at foretage opkald, data og SMS-overførsel på enheden. Igen, at købe en ulåst iPhone kræver ikke disse modifikationer til baseband for at få adgang til andre netværk. Derfor er ulåste iPhones generelt mere ønskelige på videresalgsmarkedet og for internationale rejsende end låste iPhones, som enten skal låses op gennem transportøren eller gennem en mekanisme som beskrevet for et øjeblik siden.

Hvis du nogensinde har brug for at finde et iPhone baseband versionsnummer, viser disse instruktioner, hvordan du gør det.