Sådan indsættes en PDF i Excel

Excel tilbyder fleksibilitet og alsidighed, når du skal indsætte objekter i dit regneark. Disse objekter kan yderligere forbedre eller illustrere de punkter, der vises med dine Excel-data. Når du indsætter PDF-objekter, skal du bruge funktionen Indsæt objekter til nemt at placere objektet i projektmappen. Når PDF'en er indsat, kan den ses som et objekt eller billede. Hvis du har brug for at arbejde med PDF-objektet, skal du bruge de tilgængelige indstillinger i højreklikmenuen.

Åbn Excel 2007, og vælg fanen "Indsæt". Vælg "Objekt" i gruppen "Tekst". Dialogboksen Objekt vises. Klik på fanen "Opret fra fil". Vælg knappen "Gennemse". Søg i dine filer for at finde den PDF, du planlægger at indsætte. Klik på filen, og vælg "Indsæt". Klik på "OK". Excel indsætter PDF'en i dit dokument som et billede.

Gennemgå billedet af PDF-filen i din projektmappe. Åbn PDF'en ved at højreklikke på billedet, og vælg "Adobe Document Object." Vælg "Åbn". PDF-filen åbnes med Adobe i et separat Adobe-vindue.

Gem dine ændringer ved at klikke på ikonet "Gem" i værktøjslinjen Hurtig adgang. Den nyligt vedhæftede PDF indsættes som et vedhæftet billede i din Excel-projektmappe.