Sådan scannes gamle billeder på en pc

Elementer, du har brug for

  • Flatbed scanner

  • Computer

  • Grafikredigeringssoftware

At omdanne gamle fotografier til digitale billeder er en glimrende måde at bevare minder på. Når du er digitaliseret, kan du bruge gamle fotos på originale måder, f.eks. Oprette et lysbilledshow eller et videomontagesæt til musik. En anden måde, at scannede gamle fotos er nyttige, er, hvor let du kan dele digitale billeder. Med e-mail-programmer og sociale netværkswebsteder kan du dele gamle fotografier med venner og familiemedlemmer, der bor langt væk.

Rengør scannersengen. Placer det gamle fotografi med forsiden nedad på scannerglaspladen, og fold toppen af ​​scanneren ned.

Åbn et grafikredigeringssoftwareprogram. Klik på menuen "File", og vælg "Import". En anden rullemenu vises til højre. Vælg indstillingen "fra scanner", og vælg din scanner. Programmet viser scanners mærke og model. Programmet åbner scannersoftwaren, hvor du indstiller billedkvaliteten og scanningsmulighederne.

Indstil den ønskede billedopløsning. Jo højere dpi (prikker pr. Tomme), jo højere billedkvalitet - men også jo større filstørrelse. De fleste computere og digitale projektorer kan ikke vise mere end 200-400 dpi, hvilket stadig er lille nok til at sende billederne til folk via e-mail.

Indstil farveindstillinger. Vælg "Gråtoner" til sort-hvide billeder og "Farve" til farvefotografier.

Tryk på "Preview", og vent på, at et billede vises på skærmen. Computeren scanner alt på scannersengen, og der vises et lille rektangel. Flyt rektanglet over fotografiet, og træk hjørnerne, indtil det passer rundt om fotografiets kanter.

Tryk på "Scan", og vent. Alt inden for den firkantede kontur vises som et billede i dit grafikredigeringsprogram. Du kan foretage yderligere justeringer på dette tidspunkt eller bare gemme billedet.