Sådan Password Protect Beskytt Pages, Keynote, & Numbers Dokumenter på iPad & iPhone

IWork-pakken med produktive apps omfatter sider, numre og Keynote, og hver af dem tillader brugere at kodeordbeskytte individuelle dokumenter. I praksis betyder det, at et dokument, der er oprettet i iWork i iOS, Mac OS X eller iCloud, kan låses sikkert med indbygget kryptering, og dokumentet kan ikke åbnes eller ses uden at indtaste det definerede kodeord på en anden enhed. Du kan f.eks. Indstille en adgangskode til et Pages-dokument på din iPad eller iPhone, og derefter åbne det igen på Mac'en fra iCloud eller den indfødte Mac OS X-app, og det kræver en adgangskode, og det fungerer selvfølgelig vice versa såvel.

Sådan bruger du denne fantastiske funktion på enhver platform, som Apple tilbyder, uanset om du bruger sider, numre eller Keynote i iOS, iCloud eller på en Mac.

Indstil et kodeord for iWork-dokumenter i sider, numre eller Keynote til iOS

Hver iWork-app i iOS tillader dokumentspecifik adgangskodebeskyttelse, her er hvordan du bruger denne sikkerhedsfunktion på iPad eller iPhone:

  1. Åbn det dokument, du ønsker at beskytte til adgangskode, i enten sider, numre eller Keynote-app
  2. Tryk på Skiftenøgle-ikonet for at få adgang til Indstillinger
  3. Vælg "Indstil kodeord", indtast adgangskoden og et tip til at sikre dokumentet med det samme

Indstillingen træder i kraft med det samme, og hvis du lukker dokumentet, finder du, at previewen bliver erstattet med et lille låsikon, der angiver, at det er blevet beskyttet med adgangskode. Dette er det samme i Pages-app, Keynote eller Numbers.

Forsøger at åbne dokumentet nu fra enhver platform vil der kræves et kodeord:

Det betyder, at hvis du angiver et kodeord fra iOS, skal du sende e-mailen til dig selv og forsøge at åbne det fra en Mac, så er adgangskoden påkrævet. På samme måde, hvis du gemmer dokumentet fra en iPhone eller iPad til iCloud, vil adgang til det fra andre enheder via iCloud også kræve adgangskoden.

Indstilling af adgangskode til sider, numre, dokumenter på Mac

Ligesom iOS kan du også angive adgangskoder på iWork-filer fra Mac. Sådan er det:

  1. Åbn appen Sider app eller Numbers, og åbn det dokument, du ønsker at angive et kodeord for
  2. Træk menuen "Sider" ned og vælg "Indstil kodeord"
  3. Bekræft adgangskoden og giv et tip, hvis det ønskes, og vælg at indstille adgangskoden

Indstil et kodeord for et iWork-dokument fra iCloud

Du kan også låse dokumenter med adgangskoder fra iCloud, det er stort set det samme som iOS:

  1. Fra iCloud.com skal du åbne den app, du vil have adgang til, og adgangskoden beskytter dokumentet fra (Sider, Keynote eller Numbers)
  2. Vælg Skiftenøgle-ikonet for at få adgang til Indstillinger, og vælg igen "Indstil kodeord"
  3. Bekræft adgangskoden, og luk dokumentet for at sikre det

Igen, når adgangskoden er blevet indstillet, vil dette dokument blive beskyttet på enhver enhed, der forsøger at åbne filen fra iCloud, uanset om det er en anden Mac, iPhone, iPad, iPod touch eller endda et andet besøg på iCloud.com-webstedet.

Mens låsning af individuelle filer kan være gavnligt, er dette ikke nogen erstatning for at have et bredere kodeord på dine Apple-enheder. Det betyder, at der kræves en Mac-adgangskode og en låseskærm iOS-kode for din iPhone og iPad, selvom mere avancerede beskyttelsesmetoder som firmware eller FileVault-adgangskoder også bør overvejes til Mac-brugere, der er særligt bekymrede for sikkerhed, mens iOS Brugere kan bruge komplekse adgangskoder og kryptere deres sikkerhedskopier via iTunes for ekstra beskyttelse.