Sådan slipper du for spam på min computer

De fleste e-mail-klienter inkluderer et spamfilter, og mens disse filtre holder mest spam ude af din indbakke, tager den filtrerede mail stadig plads på din harddisk eller cloudserver. Andre kilder til spam inkluderer sociale medier, webfora og webstedskommentarer. I virkeligheden kan du ikke fjerne 100 procent af spam fra disse kilder, men du kan reducere den kraftigt ved at tømme din e-mail-spammappe og rapportere spam, når du ser den.

Filtrer og slet spam-e-mail

Yahoo, Gmail, Outlook og andre e-mail-klienter aktiverer spamfiltrering som standard. Disse indbyggede filtre fungerer meget godt og inkluderer normalt ingen justerbare indstillinger. For at slette filtrerede spam-beskeder skal du vælge mappen "Spam" fra navigationssidepanelet, vælge alle viste meddelelser og klikke på "Slet". Denne proces fungerer på samme måde for enhver e-mail-klient, men med nogle klienter kan du kun slette spam-beskeder en side ad gangen. For automatisk at slette ny spam i Outlook skal du vælge “Uønsket” i afsnittet Slet på fanen Hjem og derefter aktivere indstillingen “Slet mistænkt uønsket e-mail permanent”. Men når denne mulighed er aktiveret, sletter Outlook automatisk meddelelser, der er fejlagtigt markeret som spam.

Reducer spam på Internettet

Rapporter spam-e-mails, der undgår filtrering, ved at klikke på knappen "Spam" i de fleste e-mail-klienter. Hvis du kender en besked, der skal være spam, skal du vælge den uden at åbne den og derefter klikke på "Marker som spam" eller en lignende mulighed. Hvis du åbner en spam-besked, skal du ikke klikke på et af de muligvis ondsindede links, bare klik på "Spam" for at rapportere det. Denne proces gælder for de fleste offentlige rum på Internettet, hvor folk sender spam. Facebook, Twitter, Yahoo Answers, Instagram og de fleste fora og kommentarsektioner inkluderer en rapportmisbrug eller lignende knap indlejret i hvert indlæg. Ved at rapportere spam, når du ser det, gør du det vanskeligere for folk at oprette ondsindede brugerkonti og sprede spambeskeder i det offentlige rum.