Sådan bruger du Split View Multitasking på iPad

De nyeste versioner af iOS til iPad inkluderer en stor multitasking-funktion kaldet Split View, som meget, som det lyder, giver brugerne mulighed for at opdele skærmen på iPad mellem to aktive apps side om side. iPad- og iPad Pro-brugere kan tilpasse størrelsen på hvert apppanel eller få dem til at optage lige stor plads, så brugerne i det væsentlige kan bruge to apps på samme tid.

Indtast Split View på iPad

Indtastning og brug af Split View på iPad er let, og det er grundlæggende en udvidelse af Slide Over-funktionen i iOS, sådan fungerer det:

  1. Åbn en app på iPad som sædvanlig, ligesom Safari, vil dette være en af ​​de apps, der er placeret i Split View-tilstand
  2. Skub nu ind på iPad-skærmen fra højre til venstre, dette vil bringe sideskærmbilledet Slide Over-skærmen op med en appvelger
  3. Vælg den anden app, du vil dele skærmbilledet fra skærmbilledet Slide Over (i dette eksempel, Music-appen)
  4. Juster størrelsen på skærmen Paneler med delt visning ved at trykke på og tage fat på den lodrette linjelinie, der adskiller de to apps og trækker venstre og højre til den ønskede skærmstørrelse for hver app

De to apps vil være ved siden af ​​hinanden i split visning:

Sådan går du ind i apps til Split View på iPad, det er ret nemt.

Funktionen skinner virkelig på iPad Pro med sin store skærm, især med produktivitetsprogrammer, og når et eksternt tastatur er i brug, da et eksternt tastatur åbner endnu mere skærmfast ejendom (og at skrive på en er lettere alligevel for de fleste mennesker).

Afslutter splitvisning på iPad

For at gå ud af Split View på iPad har du to valg, du kan gøre et af følgende:

  • Tryk og træk på den lodrette linje, der adskiller delt skærm apps igen og træk det helt til højre, og lukk den anden app effektivt
  • ELLER, tryk på knappen Hjem på iPad for at afslutte begge apps fra delt skærmvisning

Denne multitasking split screen funktion er kun tilgængelig på de nyeste iOS udgivelser og nyeste iPad modeller, herunder iPad Air 2, iPad Mini 4 og iPad Pro og alt med iOS 9 eller nyere. IPad Mini-serien mangler funktionen Split View, formodentlig på grund af den mindre skærmstørrelse på den pågældende enhed, og selv om ældre iPad-modeller måske understøtter Split View, har de i øjeblikket ikke funktionen tilgængelig.

Mac-brugere vil finde Split View på iPad, er meget lig med Split View i MacOS X, selvom man kunne argumentere for, at Mac'en har mindre behov for split screening apps givet den langvarige evne til Mac OS til multitask med mange apps på skærmen på én gang, en oplevelse, som er typisk og forventet på en stationær og bærbar computer, men det er lige nu kommet til tablet verden og iOS.

Split View og Slide Over er kun to af de store nye multitasking-funktioner, der er tilgængelige for iPad-brugere med de nyeste versioner af iOS. Et andet stort multitasking-trick bruger Picture i Picture-tilstanden på iPad, som giver dig mulighed for at svæve et flydende videovindue over andre aktive apps, så du kan se film eller videostrømme, mens du gør andet arbejde.

Hvis du har problemer med eller forvirret om, hvordan Split View fungerer i iOS på de nyeste iPad-modeller, bør denne video hjælpe med at rydde op:

Split View, som Slide Over og Picture in Picture, er virkelig en af ​​de funktioner, du skal prøve dig selv. Husk dog hardware- og iOS-begrænsningerne for denne funktion, og det er muligt, at hvis du ikke finder Split View til at arbejde overhovedet på din iPad, er det simpelthen ikke en ny nok model fra Apple til at understøtte split screen apps med .