Sådan optager du 4K Video på iPhone og iPhone Plus

De nyeste iPhone-kameraer kan optage ultrahøjopløsningsvideoer ved 4K-opløsning, selvom HD-filmoptagelsesfunktionen ikke er aktiveret som standard. For at kunne optage 4K high definition-video med iPhone skal du først aktivere super HD-optagelsesfunktionen, hvilket gøres via kameraets indstillinger for enheder.


Hvis du undrer dig over, er årsagen til, at iPhone 4K-videooptagelsesfunktionen er slukket, sandsynligvis på grund af de betydelige lagerkrav, der er nødvendige for at indfange og optage 4K-video. Således er iPhone videooptagelsesstandarden sat til 1080p ved 30 FPS. Mere om lagerkravene i et øjeblik, men først lad os vise, hvordan du aktiverer 4K-videooptagelsen for dem, der ønsker at optage virkelig HD-video med deres kameraer.

Sådan aktiveres 4K videooptagelse på iPhone

Du skal bruge en ny iPhone med 4K video support for at få denne funktion tilgængelig, hvilket er 6S eller bedre:

  1. Åbn appen Indstillinger og gå til "Billeder og kamera"
  2. Rul ned til "Kamera" og tryk på "Optag video"
  3. Vælg "4K ved 30 fps" for at aktivere 4K videooptagelse med iPhone-kameraet
  4. Afslut fra Indstillinger

Nu da 4K videooptagelse er aktiveret, er du klar til at gå.

Mens du er i disse indstillinger, vil du måske også gerne ændre slow motion-optagelseshastigheden.

Optagelse 4K-video med iPhone-kameraet

Når 4K-videooptagelse er aktiveret, vil enhver video, der er optaget med standard iPhone Camera-appen, optages på ultrahøjopløsningen 4K. Dette indikeres tydeligt, når kameraet Video-tilstand ved "4K" -mærket "i hjørnet af skærmen både før optagelse og under optagelse af video.

Video indfanget i 4K er utrolig glat og kommer til en så høj opløsning, at de fleste tv-apparater ikke engang kan vise fuld kvalitet.

Som med andre optagelsestilstande kan du fortsætte med at snappe stillbilleder med det normale kamera, mens du optager 4K-video.

Så hvorfor ikke altid bruge 4K video hele tiden? Indstillinger appen hentyder til dette, mens du justerer fra SD til HD til 4K video.

  • 60 MB med 720p video
  • 130 MB med 1080p HD-video ved 30 FPS (dette er standardindstillingen)
  • 200MB med 1080p HD ved 60 FPS
  • 375 MB ved 4K opløsning

Som du kan se, optager 4K-videooptagelsen næsten 3x lagerplads som standardoptagelsesindstilling og en hel seks gange opbevaring af den lavere opløsning 720p. Dette er vigtigt at huske på, at optagelse af 4K-videoopløsning tager op med en stor mængde lagerplads, så du vil sandsynligvis gerne overføre de ultrahøjopløsningsvideoer til en computer ret hurtigt i stedet for at lade dem ligge på iPhone og tage op dyrebar opbevaring.

Du vil også gerne være sikker på, at der er masser af ledig plads, mens du optager 4K-videoen, ellers vil du hurtigt løbe ud, hvilket stopper videooptagelsen, uanset om du er klar til at stoppe optagelsen eller ej.

For dem uden de nyeste iPhone-modeller (6S og 6S Plus) kan du stadig foretage justeringer af kvaliteten af ​​videoen optaget på enheden, først og fremmest ved at indstille videoen til at optage ved 60FPS i 1080p, hvilket er meget glat og ser også godt ud . I betragtning af at de fleste fjernsyn og skærme er 1080p eller mindre, ser videoen stadig fænomenal ud, men det er klart, at videoens nærmeste fremtid er ved 4k-opløsningen.