Tilfældig MAC-adressegenerator

Ønsker du at generere en tilfældig MAC-adresse? Det er ikke noget problem med denne pæne openssl tip sendt af en af ​​vores læsere, og du kan køre kommandoen én gang eller flere gange for at generere en randomiseret MAC-adresse med det samme på hver udførelse. Denne kommando vil arbejde for at randomisere MAC-adresser i Mac OS X, Linux, og næsten alt andet med openssl og sed installeret.

Sådan genereres en tilfældig MAC-adresse fra kommandolinjen

For at komme i gang skal du springe til dit terminal eller kommandolinjevindue og indsætte følgende syntaks i kommandolinjen for at generere en randomiseret MAC-adresse :

openssl rand -hex 6 | sed 's/\(..\)/\1:/g; s/.$//'

Sørg for, at kommandosyntax er klistret på en enkelt linje. Fordelen ved dette trick er, at det er ret simpelt, kort, sødt og ikke kræver nogen tredjeparts hjælpeprogrammer eller scripts, det virker i OS X og Linux, som det er.

Den hexadecimale output vil være den genererede MAC-adresse og vil se sådan ud: 07: e0: 17: 8f: 11: 2f

Hvis du vil generere en ny adresse, skal du bare trykke på pilen OP på tastaturet og derefter trykke på RETURN igen. Dette vil genudføre samme kommando i næsten enhver moderne shell. Medmindre du ved hvad du laver, vil du sandsynligvis ikke vil redigere kommandosyntaxen selv, ellers kan du lukke generere unøjagtig eller ufuldstændig hexadecimal, der muligvis ikke svarer til en potentiel MAC-adresse. Hold det nemt, hold den følgende syntaks, hvis du ikke er sikker:

openssl rand -hex 6 | sed 's/\(..\)/\1:/g; s/.$//'

Opsæt et alias for tilfældige MAC-adresser

Hvis du planlægger at bruge dette ofte, overveje at oprette et alias i din .bash_profile eller .profile, så du ikke behøver at skrive hele kommandostrengen, kan du blot placere et alias som sådan:

alias randommacaddy="openssl rand -hex 6 | sed 's/\(..\)/\1:/g; s/.$//'"

Dette er ret nyttigt, hvis du skal oprette en ny MAC-adresse til noget som din router eller kabelmodem. Selvfølgelig kan du også spoof din MAC-adresse ret let i Mac OS X, hvis du vil bruge en af ​​de genererede adresser med det formål at ændre en.

Denne kommando er blevet testet til at fungere i Linux og Mac OS X, med stort set alle versioner. Det eneste krav er, at kommandolinjen har openssl og sed.

Takket være Akili for at sende i dette glimrende lille trick, hvis du ved andre måder at hurtigt generere en randomiseret MAC-adresse, skal du bare fortælle os i kommentarerne!