Brug Property List Editor til at redigere plist filer i Mac OS X gratis

Property List-filer, eller mere almindeligt kendt som plist-filer, er grundlæggende Mac-applikationsspecifikke præferencefiler. De indeholder oplysninger og indstillinger til forskellige applikationer og er normalt i det let identificerbare format af com.developer.Application.plist og placeret i / Bibliotek / Indstillinger / mapper på system og brugerniveau.

Hvis du blot vil se en plistfil, kan du give et overblik med Quick Look, men hvad hvis du vil redigere en plistfil på Mac'en? For korrekt redigering og ændring af plistfiler i Mac OS X vil du få en dedikeret app til at gøre det, og heldigvis tilbyder Apple en sådan applikation, der giver mulighed for nem, sikker redigering og lagring af plistfiler.

Sådan redigerer du plistfiler i Mac OS X på den rigtige måde

Den bedste app til rådighed til redigering af plistfiler i Mac OS X er faktisk Xcode. For enhver moderne version af OS X indeholder Xcode-pakken indbyggede redigeringsfunktioner, mens tidligere versioner af Xcode indeholder en separat selvstændig app kaldet Property List Editor - begge er i Xcode.

  • Få Xcode fra App Store

Du kan starte en plistfil direkte i Xcode for at redigere plist, foretage ændringer og gemme det. Xcode arbejder for at redigere alle plist filer, herunder system plist filer, så det er langt det bedste valg derude.

For Mac-brugere på tidligere versioner af OS X kan du også redigere disse plistfiler med Xcode direkte og meget nemt med et dedikeret separat program, der er en del af Xcode-pakken. Dette kaldes passende "Application List Editor" -programmet. Property List Editor kommer som en del af Apples X-pakke til udviklerværktøjer.

For de tidligere versioner af Xcode findes Property List Editor.app på følgende sted:

/Developer/Applications/Utilities/Property List Editor.app/

Igen skal moderne versioner af OS X og Xcode simpelthen starte Xcode, og derefter er ejendomsliste-editoren bygget indbygget i Xcode-appen:

Med andre ord, uanset hvilken version af Mac OS X du bruger, vil du få Xcode til at få adgang til en korrekt plisteditor. Den eneste forskel er, om Plist-redigeringsprogrammet er adskilt, eller hvis det er indbygget i Xcode direkte.

Husk, at hvis du bare vil se indholdet af en plistfil, kører Quick Look i OS X for at se et plist, det vil bare ikke kunne foretage ændringer, da Quick Look er et seerværktøj:

Hvis du af en eller anden grund ikke vil downloade Apples XCode og Property List Editor-app, kan du bruge apps som TextWrangler eller BBEdit til at se de rå XML-filer, der udgør plistdokumenter. En anden mulighed er at prøve Pref Setter, som er en gratis plist editor løsning til generiske præferencer og ejendomslister, men bemærk at tredjeparts apps som det ikke vil virke for at redigere systemniveau plist filer.