Forbedre Spotlight Searches med Søg Operatører i Mac OS X

Hvis du kender nogle specifikke attributter til en fil, en applikation eller en genstand, du leder efter på en Mac, kan du bruge Spotlight Search Operators til dramatisk at indsnævre dine returnerede resultater i Mac OS-søgefunktionen. Hvis f.eks. Filtypen for et dokument, du leder efter, er en PDF, kan du forudkvalificere søgeresultater ved at bruge operatører til kun at returnere PDF-filer i Spotlight. Der er mange søgemaskiner at bruge, og nogle kan blive meget specifikke. Lad os hoppe ind i dette lidt for at lære mere.

Husk at for at få adgang til Spotlight-søgning på en Mac, skal du trykke på kommandoen + mellemrumstasterne sammen. Indtast derefter bare den lille popup-søgefelt for at begynde at indsnævre forespørgsler og returnerede elementer. Spotlight justerer filer live og på flugt afhængigt af, hvad der er søgt og specificeret, og hvis du vil prøve en operatør, justerer den straks søgningen for at imødekomme søgoperatøranmodningen.

Her er nogle eksempler operatører og parametre, der skal indtastes før din søgning, som du kan prøve dig selv i Spotlight til Mac OS X:

Spotlight Search Operators til Mac

Bemærk, at alle disse søgoperatører bruges i Spotlight i følgende syntaksformat "operator: specific" altid adskilt af et halvt kolon. Hvis du har problemer med resultater, der kommer tilbage, skal du kontrollere din syntaks for at sikre, at du har skrevet ting korrekt.

kind:application
kind:applications
kind:app
kind:contact
kind:contacts
kind:folder
kind:folders
kind:image
kind:images
kind:movie
kind:movies
kind:music
kind:audio
kind:jpeg
kind:pict
kind:text
kind:rtf
kind:osxdaily
kind:pdf
kind:pdfs
kind:system preferences
kind:preferences
kind:bookmark
kind:bookmarks
kind:font
kind:fonts
kind:presentations
kind:presentation
kind:email
kind:emails
kind:mail message
kind:mail messages
kind:event
kind:events
kind:reminder
kind:reminders

Brugen af ​​dette er vist i det vedhæftede screenshot, hvor jeg forudkvalificerede min søgning efter 'asia' med PDF filetype operatøren, hvilket førte Spotlight til kun at søge PDF-dokumenter til søgeordet.

Du kan endda bruge datingsensitive søgoperatører til at søge efter filer, der er oprettet eller redigeret mellem, før, efter eller på bestemte datoer! Dette gør det muligt at finde tingene endnu hurtigere og mere præcist, så prøv dem selv.

Flere specifikke Spotlight Search Operators til Mac

Du kan også blive specifik med operatører ved at angive filtyper, slags og datoer, som sådan:
kind:audio Rolling

slags: ansøgning

slags: pdf

slags: jpeg

slags: ord

slags: mappe

slags: billede

slags: audio

dato: dag

dato: i går

Avancerede Spotlight Search Operators med tidsintervaller

Endelig kan du også søge efter Spotlight med avancerede intervaller for tider og datoer, hvilket betyder, at du kan finde filer, der blev ændret efter en bestemt dato, oprettet før en dato eller ændret inden for et datointerval. Dette gøres ved at bruge de større end og mindre end symbolerne

dato:> 10/1/09 vil finde en fil, der er ændret efter 1. november 2009, bemærk at de datoer, du indtaster skal svare til det korte datoformat, du har angivet i dine internationale præferencer

dato: <12/31/09 vil finde en fil, der er ændret inden 31. december 2009 dato: 1/1 / 06-12 / 31/09 finder filer ændret mellem de to angivne datoer. Eksempel syntax for dette ville se ud som sådan: date:1/1/16-12/31/19 contract

Dette er virkelig bedst afprøvet selv end demonstreret, så start Spotlight og giv det en prøve selv for at se, hvordan det virker på din egen Mac med dine egne filer.