Fjernelse af tags fra filer og mapper i Mac OS X

Vi viste dig, hvor nemt det er at hurtigt tilføje tags til Mac-filer og mapper med det simple træk og sliptrick, men hvad hvis du vil fjerne et tag fra noget? Det er lige så nemt, og vi vil dække to måder at fjerne et tag eller flere tags fra elementer, der for øjeblikket har dem: gennem en hurtig højreklik-handling eller gennem Finder-værktøjslinjen.

Disse to tricks fungerer faktisk begge veje, og du kan også bruge dem til at tilføje nye tags også, men for dette specifikke formål vil vi fokusere på at fjerne dem.

Sådan fjerner du filmærker med højreklik på Mac

"Tags" har erstattet "Labels" i kontekstuelle menuer i Mac OS X, og giver mulighed for hurtig fjernelse (eller tilføjelser) af mærkning fra elementer på denne måde:

  • Højreklik på filen (e) eller mappen med de tags, du ønsker at fjerne
  • Naviger ned til menuen "Tags ..." i menuen, og vælg det tag, du vil fjerne, når du hoverede over det, vil du sige "Fjern tag 'Tagname'"

Du kan gentage dette efter behov, og enten fjerne ekstra tags på denne måde eller selvfølgelig også tilføje nye tags.

Hvis du ikke er fan af kontekstmenuerne og højreklikker / alt-klikker i Mac OS X, kan du også vælge en anden og mere granulær tilgang gennem Finder-vindues værktøjslinje.

Sådan fjerner du tags fra en fil eller mappe med Finder Toolbar på Mac

Ny med Mavericks, vil Finder-værktøjslinjen som standard indeholde en "Tags" -knap, der mere ligner en skifte fra iOS end et tag. Under alle omstændigheder vælger en fil eller mappe, der har tags og adgang til denne menu, hvad der indeholder fjernelsesindstillingerne:

  • Vælg en fil eller mappe fra Finder, og klik på knappen Toolbar-værktøjslinje
  • Vælg det tag, der skal fjernes, så det er fremhævet, og tryk derefter på Slet-tasten for at fjerne det pågældende tag fra filen (e) eller mappen
  • Gentag efter behov

Du kan ramme slet igen for at fjerne flere tags eller vælge et andet mærke fra listen, hvis du vil tilføje et nyt tag eller ændre dem.

Som nævnt vil disse to tricks arbejde for at tilføje nye tags, men i mange situationer er træk og slip til tag-metoden simpelthen hurtigere, især når man arbejder med store mængder filer.

Hvordan ved du, om noget er tagget eller ej?

Identifikation af taggede filer og mapper er let ved hjælp af en visuel indikator: Etiketter vises i ikonvisning som en farverig cirkel ved siden af ​​fil- eller mappens navn, hvorved fjernelsen af ​​tag fjerner den lille farvecirkel.

I listevisning vises tag / cirkelfarve efter filnavnet i stedet. Hvis ingen cirkelindikator er ved siden af ​​filnavnet, er filen eller mappen ikke mærket. Flere tags vises som flere koncentriske cirkler.