Sådan installeres en spilopdatering

Udviklere bruger softwarepatches til at rette produktionsfejl og ændre indholdet af et spil. Hvis spillet leveres med en defekt sprogpakke, eller hvis udvikleren bare vil belønne spillerne med en ny side-quest, frigives et softwarepatch. Afhængigt af platformen er softwarepatchen enten obligatorisk eller overlades til spillerens skøn. I nogle tilfælde er patch'en afgørende for spillets funktionalitet, og i andre kan spilleren fortsat nyde spillet uden nogensinde at installere en patch.

Manuel installation

Besøg det officielle websted for spillet, der skal patches, og naviger til downloadsektionen. Det afsnit på webstedet, hvor brugerne kan downloade programrettelser, varierer fra distributør og kan vises som en "tilføjelse", en "opdatering" eller en "rettelse".

Download den nyeste patch. Hold styr på filens navn og hvor den er gemt.

Installer spilopdateringen ved at køre filen og følge instruktionerne i den medfølgende softwareguide. Instruktionerne varierer efter spil.

Patching gennem spillet

Kør spillet. Hvis der vises en meddelelse om en patch, skal du følge instruktionerne for at downloade og installere patch. Hvis spillet ikke annoncerer en tilgængelig patch, skal du navigere til spillets opdateringsafsnit.

Se efter en tilgængelig opdatering via spillets grænseflade. Opdateringsscanneren hedder typisk "Kontroller for opdateringer." Lad spillet downloade og installere den nyeste patch.

Genstart spillet, hvis det er instrueret. Spil, der bruger en launcher, inden spillet initialiseres fuldstændigt, kræver sjældent en genstart efter anvendelse af en patch.

Tips

Softwarepatches til pc-spil kan også downloades via fildistributionswebsteder som FilePlanet og Fileshack. Xbox Live kontrollerer automatisk for programrettelser, når et spil startes, og giver spillerne mulighed for at installere spillet.

Advarsler

Spilrettelser har undertiden lange filnavne eller er ellers mærket på en måde, der er vanskelig at skelne fra, bortset fra andre filer i et bibliotek. De fleste multiplayer-spil kræver den nyeste patch til online spil.